I kveld kan Christopher vinne kokkegull for Norge: – Alt gikk etter planen

Christopher W. Davidsen venter i spenning før prisutdelingen i verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse, Bocuse d'Or.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et knalltøft finaleheat kjemper Christopher W. Davidsen mot 23 andre toppkokker om seieren i Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.

Davidsen leverte rettene som skal forsvare Norges kokke-ære i går ettermiddag. Klokken 18 i kveld får han dommen. Selv er Stavanger-kokken storfornøyd med innsatsen til det norske laget.

– Alt gikk etter planen. 100 prosent. Jeg må si at vi er veldig fornøyd, sier Davidsen til TV 2 Nyhetskanalen.

Går for pallplass

32-åringen og teamet hans har trent i lang tid for å prestere på topp i finalen. Nå håper han forberedelsene betaler seg i form av et sterkt resultat.

– Vi har trent på dette i et halvt år, og nå følte jeg vi leverte det vi har trent på. Det var kanskje noe på smak, saltmengder og sånt. Men det betyr ingen ting i dag. Det som betyr noe er at vi er fornøyd, og vi går selvfølgelig for podiet i dag, sier Davidsen.

Se prisutdelingen direkte på TV 2 Nyhetskanalen kl. 18.00!

Siddisen er blitt vant til å kjempe i toppen. I fjor imponerte han kokkeverden da han tok sølv i Bocuse d'Or Europe.

Så barna to ganger på et halvt år

Til daglig bor og jobber Davidsen i Trondheim, der han er kjøkkensjef ved restauranten «Søstrene Karlsen». Oppkjøringen til Bocuse d'Or-finalen har imidlertid foregått i kokkens hjemby, Stavanger, noe som har gitt lite tid med kona og hans to døtre.

DYPT KONSENTRERT: Norges kokkehåp i Bocuse d'Or, Christopher W. Davidsen. Foto: NTB/Scanpix / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
DYPT KONSENTRERT: Norges kokkehåp i Bocuse d'Or, Christopher W. Davidsen. Foto: NTB/Scanpix / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

– Jeg har sett dem to ganger, to helger, i løpet av et halvt år. Så akkurat det har kanskje vært det hardeste med hele treningen, sier Davidsen.

Norge har vunnet fem ganger

Norge har en stolt historie i Bocuse d'Or, som i år fyller 30 år, og har vunnet fem ganger tidligere. Verdensfinalen blir arrangert annethvert år, og sist gang var i 2015. Da vant norske Ørjan Johannessen.

Også Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og Geir Skeie har gått helt til topps i konkurransen.

Klokken 18 i kveld får vi svaret på om Christopher W. Davidsen blir en del av den eksklusive kokkeklubben.

– Du sier du har tro på at det blir en plass på pallen – blir det gull?

– Det er veldig vanskelig å si. Det er så mange sterke land. Som sagt, jeg håper jo vi får pallplass, men alt kan skje i dag, avslutter Davidsen.