dobbel bil-babylykke i stavanger:

Disse to babyene ble født i hver sin bil tirsdag kveld

Med få timers mellomrom ble disse to babyene født i hver sin bil tirsdag kveld. De travle babyene ble begge tatt i mot av pappaene, på vei til sykehuset i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adam Ahmad Muktar (25) kan nesten ikke tro det som skjedde.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få ta i mot min egen baby. Dette er det største jeg har opplevd, sier den nybakte pappaen til TV 2.

Baby Mariam hadde termin 26. januar, men allerede i går kveld ville hun ut. Babyen hadde det såpass travelt at mamma Sorati Hadi Mohammed (22) ikke rakk å komme seg til sykehuset.

– Jeg var mest redd for at det ikke skulle gå godt med babyen, sier Mohammed.

På vei i bil, bare minutter unna sykehuset, ble de vordende foreldrene nødt til å stoppe. Og kort tid etter blir lille Mariam født, i baksetet av bilen.

– Det tok bare ti sekunder, så var hun på plass, sier Muktar stolt.

Tall fra Medisinsk fødselsregister viser at det hvert år skjer mellom 300 og 400 lignende fødsler i året. Men, sjansen for at det skjer i samme by med bare få timers mellomrom er nok hakket mindre.

– Av og til så går det fort, og selv om det går fort så går det som regel greit. Men, det er alltid greit å nå inn slik at vi kan gi dem den hjelpen de trenger, sier Elsa Dalaker Opsahl som er jordmor ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

To travle babyer

Noen timer senere på Jæren går vannet til Caroline Zachariassen (28). Hun har født to barn tidligere og vet av erfaring at hennes fødsler går rask.

– Innen få minutt hadde jeg om mannen min Lars satt oss i bilen med retning sykehuset.

Men, heller ikke dette paret rakk fødeavdelingen ved SUS. Etter at vannet gikk, tok det bare 20 minutter før babygutten var ute.

– Jeg kjente at barnet var på vei ut og jeg sa vi ble nødt til å stoppe.

Og etter to press var lille Kasper ute, hele 11 dager før termin.

– Jeg tenkte at dette må jeg bare gjøre. Jeg klarer ikke å holde han inne. Det går ikke.

Pappa Lars Zachariassen (29) fikk ta imot sitt tredje barn. Denne gang litt lenger sør på E39 like før Stavanger.

– Ungen fløy bokstaveligtalt ut. Han skrek og var fin i fargen og jeg la han oppå brystet til Caroline. Det var utrolig spesielt og Caroline var helt fantastisk, sier den stolte pappaen.

Pappaene tok imot

TV 2 blir med da de fire nybakte foreldrene møter hverandre på sykehuset. At begge parene fikk hver sin «bilbaby» er spesielt. Og for fedrene er det stort å tenke på at de tok imot sitt eget barn.

– Den dagen kommer jeg aldri til å glemme. Det var helt utrolig og helt fantastisk, sier Muktar.

– Jeg er først og fremst bare stolt over Caroline og glad for jeg fikk muligheten til å ta imot min egen unge. Det er helt fantastisk.

NYFØDT: Mariam fikk en hektisk start på livet.
NYFØDT: Mariam fikk en hektisk start på livet.
NYFØDT: Kasper fikk også en hektisk start livet..
NYFØDT: Kasper fikk også en hektisk start livet..