Benny Borg mistet kona Liv i 2013: – På mange måter er det verre i dag

Benny og Liv fikk 36 år sammen.

I lørdagens «Hver gang vi møtes» er det Benny Borg (71) som skal hylles av de andre artistene.

Den folkekjære musikeren har vært i musikkbransjen i over 50 år, men i programmet er det ikke bare karriere som er tema rundt middagsbordet.

I programmet forteller Borg også åpenhjertig om forholdet til kona Liv Jacobsen, som døde i 2013. Kjærligheten til henne var stor, det samme ble sorgen da hun gikk bort etter å ha fått et hjerneslag.

Hør Borg fortelle om da kona gikk bort i videoen ovenfor.

Ba ham ringe 113 da hun mistet følelsen i armen

Den skjebnesvangre hendelsen skjedde da Benny og Liv oppholdt seg i sitt eget sommerhus i Frankrike sommeren 2013. Da hadde kona lenge vært svak på grunn av et hjerteinfarkt påsken samme år.

Plutselig en dag merket hun at noe var galt.

– Hun sa til meg «Benny, du må ringe 113, jeg har mistet følelsen i høyrearmen». Så går det opp i hodet ditt at «wow, det er nå det skal skje».

Samtidig som Borg ringte nødnummeret, hadde kona gått inn på badet.

– Så ser hun på meg med merkelige øyne, og så segner hun bare sammen og går i koma. Det tar fire og et halvt døgn, så dør hun.

– Følte jeg hadde vært i slagsmål med Mike Tyson

Dødsfallet preget artisten sterkt.

– Jeg følte at jeg hadde vært i slagsmål med Mike Tyson inne i kroppen. Det var ikke et ben i kroppen som var helt. Hodet kokte, jeg hadde ikke stemme. Men jeg hadde fantastiske venner som tok var på meg, forteller han.

– På mange måter verre i dag

Selv om det i dag er gått noe tid siden Liv gikk bort, innrømmer Borg at det ikke nødvendigvis er blitt noe lettere å håndtere faktumet.

– På mange måter er det verre i dag enn det var den gangen. Fordi den gangen var du i en sjokkbølge og alle tok var på deg, sier han.

 Her blir Benny Borg fullstendig tatt på senga

Likevel har 71-åringen gradvis skjønt at han må leve livet mens han har det.

– Og du satte i gang en kreativitet i deg selv og prøvde å finne ut etter hvert oppdrag at du behøvde ikke være lei deg hele tiden. Det er lov å le av en vits. Og da satte det i gang en oppbyggingsprosess der jeg tenkte at «nå må jeg komme tilbake til livet».

Hanne Sørvaag tolker låt til Liv – fikk artistene til å gråte

I lørdagens «Hver gang vi møtes» er det selvsagt også klart for opptredener. Et øyeblikk som nok vil røre mange, er når Hanne Sørvaag (37) tolker 2015-låta «God morgen, min kjære», som ble skrevet av Benny for Liv.

Opptredenen får flere av gjestene rundt borde til å tørke tårene.

– Jeg har aldri hørt deg synge så vakkert noen gang. Det var utrolig rørende og utrolig vakkert, er Borgs kommentar.

Se opptredenen i «Hver gang vi møtes» lørdag klokka 20.00 på TV 2.