ANKER: Gulating lagmannsrett i Stavanger: Hijab-saken mellom Merete Hodne som nektet Malika Bayan frisørtime i salongen hennes. Tirsdag møtes partene til ankeforhandlinger.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ANKER: Gulating lagmannsrett i Stavanger: Hijab-saken mellom Merete Hodne som nektet Malika Bayan frisørtime i salongen hennes. Tirsdag møtes partene til ankeforhandlinger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Hijabdømt frisør Merete Hodne anker til Høyesterett

Frisøren Merete Hodne anker dommen hun fikk for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Merete Hodne (47) ble dømt både i tingretten og lagmannsretten for å ha brutt diskrimineringsloven.

Hun ble dømt for å ha nektet hijabkledde Malika Bayan (24) adgang til frisørsalongen sin.

Hodne fikk en bot som ble redusert fra 10.000 til 7.000 kroner i lagmannsretten, men hun anker nå saken.

Nå skal Høyesteretts ankeutvalg avgjøre om landets høyeste domstol skal behandle saken, melder NRK.

– Jeg anker dommen fordi jeg mener de har tolket utsagn på hendelsestidspunktet galt. De har ikke forstått hva jeg mener, og lagmannsretten vet ikke forskjellen på ideologi, teologi og politikk, sier Merete Hodne til TV 2.

Lagmannsretten reduserte størrelsen på boten fordi lagmannsretten «ikke helt kan se bort fra at den fornærmede oppsøkte salongen for å se hvordan tiltalte ville reagere».

Hodne erkjente ikke straffskyld verken i tingretten eller lagmannsretten.

– Jeg gir meg ikke, og skal stå på for våre etterkommere. Jeg mener det er en selvfølge at høyesterett vil behandle saken, sier Hodne.

IS-flagg

Ankesaken ble behandlet i Gulating lagmannsrett 3. januar. Der forklarte Hodne nok en gang at hun mener hijab er et politisk symbol, og at det er grunnen til at hun ikke ville ha Bayan i salongen.

– Jeg blir provosert av hijab. Jeg ser på det som som et totalitært symbol for muhammedanisme. Alle som bruker hijab er potensielle muhammedanere. Hijab er det samme som et IS-flagg, sa frisør Merete Hodne i sin forklaring i lagmannsretten.

– Hun mener hun bekjemper ekstremisme, men da må hun se på seg selv. For det er de holdningene som er ekstreme – ikke mine, sa Malika Bayan til TV 2 da.

NTB / TV 2