Martinsen kreditert mål - etter kampslutt

Andreas Martinsen (26) og bunnlaget Colorado Avalanche røk på sitt sjette strake tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denver (TV 2): Colorado Avalanche - San Jose Sharks (2-5)

Se scoringen i Sportsnyhetene øverst.

Andreas Martinsen fikk tillit fra start mot San Jose Sharks, og fikk kreditert sitt andre mål denne sesongen - etter kampslutt.

Det hjelp dessverre lite. Denver-klubben gikk på sitt sjette strake tap, og sliter helt på bunnen i NHL.

– Må ta de sjansene jeg får

Nordmannen fikk snaut ti minutter på isen, og ble tilkjent scoring etter en styring på skuddet fra Nikita Zadorov i siste periode.

– Det er gøy å få tillit fra start selvfølgelig, og ti minutter istid er jo der jeg vil ligge. Kanskje litt mer. Jeg må bare ta de sjansene jeg får, og spille for å få mer istid og prøve å avslutte sesongen på best mulig måte, sa Martinsen til TV 2 i garderoben etter kampen.

Avalanche holdt Sharks til overtid på bortebane lørdag, men klarte ikke å karre til seg noen poeng i returmøtet på egen is.

– Det var tøft. Jeg følte vi hadde en bra start, og de er et av de beste lagene i ligaen. I andre periode var vi også bra, og kom tilbake fra å ligge under 0-1, men så rakner det vel litt i tredje. Det har det egentlig gjort hele sesongen, så det er kjipt. Det er tungt, og kjedelig med så mange tap på rad, understreket han.

Seks strake tap

Vertene førte store deler av første periode, med en offensiv Martinsen som markerte seg med hele tre av Avalanche sine ni skudd i første periode.

Men med snaut minuttet igjen rakk ikke nordmannen å tekke skuddet fra Brent Burns, som ga gjestene en noe ufortjent ledelse.

– Det er litt typisk oss denne sesongen at de får det målet på tampen av første periode, men det er ikke bare oss. Det er litt typisk dem også. De spiller smart og tar ingen sjanser, og når de først får en sjanse er de livsfarlige. Det er der vi ikke har vært der vi skal være denne sesongen, og det holder jo ikke i dag heller, erkjente 26-åringen.

I starten av midtperioden slet vertene med å finne flyten, men halvveis ut i omgangen fikk de sjansen i overtall. Veteranen Jerome Iginla ladet kanonen, og utlignet til enorm jubel i Pepsi Center. 39-åringens sjette scoring denne sesongen.

Sluttspillplass usannsynlig

I sin andre Avalanche-kamp stod sisteskanse Spencer Martin godt de to første periodene, men i siste periode røynet det på.

Sharks Patrick Marleau leverte et hattrick før perioden var halvspilt, og fulgte opp med sin fjerde scoring med drøyt tre minutter igjen. Selv om Martinsen reduserte for Avalanche, vant gjestene komfortabelt 5-2.

Sesongen er kun drøyt halvspilt, men Martinsen og Denver-klubben må nok innse at 28 poeng på 45 kamper ikke er nok til å få plass i sluttspillbåten denne sesongen.

Det betyr tre år på rad uten sluttspill, for klubben som sist vant Stanley Cup i 2000/2001-sesongen.