Touré ut mot kinesiske fantasilønninger: – Hva er vitsen?

Yaya Touré begynner å dra på årene, men sier han henter inspirasjon fra sin venn Zlatan Ibrahimovic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste månedene har man sett flere fotballprofiler forlate relativt store klubber til fordel for Chinese Super League og fantasilønninger i den nyrike ligaen.

Carlos Tevez ble tidenes best betalte fotballspiller da han forlot Boca Juniors til fordel for Shanghai Shenhua og en årslønn på vanvittige 345 millioner kroner.

I Premier League har Oscar og Jon Obi Mikel har nylig forlatt Chelsea til fordel for pengesterke kinesiske klubber.

Også Yaya Touré hadde etter sigende muligheten til å velge store penger da han tidligere i vinter ble tilbudt rundt 4,5 millioner kroner i uken for å flytte til det fjerne Østen. Noe han ifølge The Mirror forteller at han takket pent nei til.

– Om jeg ville reist til Kina? Nei, jeg ser vel fortsatt ung ut, eller? Jeg vil spille i Europa, og særlig i England. Det er planen min. Jeg pleier å si at om jeg hadde reist til Kina, så hadde jeg bare endt opp med å være bitter. Vil du spille fotball fordi du liker fotball, eller vil du spille fotball fordi du vil tjene penger? Hva er vitsen da?, spør Touré seg.

Midtbanemannens kontrakt med de lyseblå på Etihad går ut ved sesongslutt, men 33-åringen har ingen intensjoner om å forlate klubben om han får velge selv.

– Jeg ønsker definitivt å bli værende i Manchester City. Jeg vil gi noe tilbake til fansen. Jeg vil fortsette å jobbe hardt for dem, fortsette å underholde dem og gi de glede. Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet at jeg hadde sluttet om jeg følte meg utslitt, men det er stikk motsatt. Jeg føler meg ung og frisk, sier Touré.

Etter mange måneder i fryseboksen hos Pep Guardiola, har Yaya Touré har spilt seg tilbake igjen i varmen i Manchester City og vist seg som den verdifulle spilleren han er. Nå henter ivorianeren inspirasjon fra en tidligere lagkamerat i Barcelona.

– Jeg har lyst til å spille noen år til. Se på min venn Zlatan Ibrahimovic. Han er 35 år og kommer kanskje til å spille i enda tre år. Han har den samme mentaliteten som jeg. Han er en stor spiller, en mester som elsker fotball. Det er fotball som kommer først. Alt etter er en bonus, sier Touré, før han avslutter med et stikk til Kina-farerne.

– Du kan være heldig å komme til en stor klubb og samtidig tjene mye penger. Men de som reiser til Kina, de tenker annerledes enn det jeg gjør, sier han.