Cecilia Brækhus skal møte den svenske bokseren Klara Svensson (th) til tittelkamp i Oslo Spektrum 24. februar.
Cecilia Brækhus skal møte den svenske bokseren Klara Svensson (th) til tittelkamp i Oslo Spektrum 24. februar. Foto: Poppe, Cornelius

Svensson sår tvil om Cecilia Brækhus faktisk er syk

– Nytteløst om dette er et forsøk på å få meg ut av fatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går ble det kjent at Cecilia Brækhus (35) må utsette hele det utsolgte boksestevnet neste lørdag til lørdag 24. februar.

Årsaken er at boksedronningen er slått ut av influensa og ikke får lov av legen til å bokse mot den svenske bokseyndlingen Klara Svensson (29).

Svensson kommenterte utsettelsen til SVT mandag. Hun lar det være god rom for tvil om sykdommen til Brækhus.

– Dersom Cecilia sier at hun er syk må vi gå utifra at det stemmer. Det er nytteløst om det er et forsøk på å få meg ut av fatning, sier hun.

Hun kommer også med en hilsen til Brækhus:

– Når det er tid for kamp, vil jeg være klar. Hun slipper ikke unna, sier Svensson.

Brækhus-manager Morten Andreassen skriver i en SMS til TV 2 at det er bare tull at Brækhus ikke er syk.

– Det er stevnelege med direkte ansvar opp mot knockoutnemnda som har sykmeldt Cecilia. Dette vet Klara godt, skriver han.

– Jeg var i mitt livs form før jeg ble slått ut av influensaen. Dette er det verste som kan skje en bokser så tett opp til kamp, men helse og sikkerhet kommer selvfølgelig først, sa Cecilia Brækhus i en pressemelding søndag.

Legen hennes mener det ikke er forsvarlig for bergensjenten å bokse lørdag.

– Brækhus er, som tusenvis av andre nordmenn, rammet av en influensalignende sykdom. Det gjør at hun for tiden ikke er i trening, og så kort tid før kamp gjør det at det ikke vil være forsvarlig å la henne bokse, sier dr. David McDonagh.