VOLDTEKT: En politimann ankommer leiligheten i Uppsala der voldtekten skal ha funnet sted. Deretter stoppes direkteoverføringen av den grusomme handlingen. Nå går Facebook ut og fordømmer forbrytelsen.
VOLDTEKT: En politimann ankommer leiligheten i Uppsala der voldtekten skal ha funnet sted. Deretter stoppes direkteoverføringen av den grusomme handlingen. Nå går Facebook ut og fordømmer forbrytelsen. Foto: Facebook

Facebook kraftig ut mot direktesendt voldtekt

– En forferdelig forbrytelse, uttaler Facebook i en epost til SVT.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag rykket svensk politi ut etter meldinger om at en kvinne født i 1986 ble voldtatt av tre menn. Overgrepet ble sendt direkte på Facebook.

Tre menn er pågrepet, og én av dem er hovedmistenkt i saken som ryster Sverige.

Mandag rykket Facebook ut og fordømte handlingen.

– Det er en forferdelig forbrytelse og vi vil ikke akseptere denne typen innhold på Facebook, skriver Peter Münster, Facebooks kommunikasjonssjef i en epost til SVT.

Etterlyser overgrepsvideo

Videoen som ble overført direkte, ble sett av mellom 60 og 100 personer. Politiet har sikret seg noe bilde- og filmmateriale fra overgrepet, men etterlyser nå hele videoen.

– Politiet har ikke tilgang til video som viser selve overgrepet, sier Magnus Berggren i politiet i Uppsala ifølge Expressen.

Direktevideoen av overgrepet ble sendt ut i en lukket Facebook-gruppe med over 60.000 medlemmer. Politiet ber alle som sitter på materiale, om ikke å spre dette videre.

– Det er en forlengelse av overgrepet, sier Berggren.

Tidligere domfelt

Én av mennene som er 24 år, er tidligere domfelt for narkotikakriminalitet og mishandling. De to andre er tidligere domfelt i narkotikasaker.

På sosiale medier spres det nå bilder og navn på de tre mennene. Det er politiet kritiske til.

– Disse personene er per nå kun pågrepet og ikke dømt for noe, så det å spre informasjon om dem er en krenkelse. Dette er en pågående etterforskning, og vi må se hva den resulterer i. Har man informasjon som kan være til hjelp skal man ringe politiet, sier Lisa Sannervik, pressetalsperson for politiet i Uppsala.