GODE VENNER: Steven Gerrard og Jürgen Klopp sammen på trening med Liverpool før førstnevnte forlot Anfield til fordel for fotball i USA.
GODE VENNER: Steven Gerrard og Jürgen Klopp sammen på trening med Liverpool før førstnevnte forlot Anfield til fordel for fotball i USA. Foto: Andrew Powell, Getty Images

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for at Gerrard skal bli en god manager

Jürgen Klopp lover å gjøre det han kan for å hjelpe Steven Gerrard med manager-karrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble det klart at tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard er ansatt som trener i klubben han har tilbragt nesten hele livet i.

Der får 36-åringen, med 710 kamper for Liverpool, ansvar for ulike aldersbestemte lag.

Det synes nåværende Liverpool-manager Jürgen Klopp er strålende nyheter, ikke bare for klubb og spiller, men for fotballen i seg selv.

– Når en person som Steven Gerrard er, og en spiller som Steven Gerrard var, ønsker å ta steget mot å bli manager, er det fantastiske nyheter for hele fotballen. Det er rett og slett helt strålende, sier Klopp på en pressekonferanse før onsdagens Ligacup-møte med Southampton.

Gerrard fikk sin debut da han kom på banen for Vegard Heggem en novemberdag i 1998.

Siden den gang har det blitt 710 kamper for klubben han har vært i helt siden barndommen. I løpet av 17 sesonger opplevde Gerrard, som er født bare en liten kjøretur unna Anfield, å blant annet vinne FA-cupen, Ligacupen, UEFA-cupen og Mesterligaen.

Det er ballast den tyske manageren vet å sette pris på.

– Når han kombinerer den spillererfaringen han har, med alt han kommer til å lære fremover nå, så har han en lysende fremtid i vente, sier Klopp.

Tyskeren forteller at han skal være den første til å hjelpe Gerrard mot drømmen å bli manager.

– For meg var det bare viktig å finne ut hva Steven (Gerrard) ønsket. Da han sa at sikter mot å bli manager synes jeg det var spennende. Jeg fortalte ham at han fra min side vil han få all hjelp og støtte han trenger for å bli den beste manageren han kan bli, sier Klopp.

Klopp hadde selv en lang spillerkarriere i klubben hvor han fikk sin første managerjobb. Veien fra spiller til manager i Mainz 05 var imidlertid langt kortere for Klopp enn den Gerrard nå setter i gang på.

– Jeg er klar for å ta ham under mine vinger og har lyst til å gjøre det. Vi har snakket om forskjellige løsninger, og at han er ved akademiet vårt nå er veldig bra både for klubben og for ham, sier Klopp.

Tyskeren har selv opplevd en etter hvert lang trenerkarriere med oppturer og nedturer i både Mainz 05 og Borussia Dortmund, før han tok over Liverpool, og vet godt hva han snakker om.

– Det er perfekt for ham å ha muligheten til å utvikle seg her, for å være manager er en jobb man må lære seg. Det kommer ikke av seg selv, sier Klopp.