Hvorfor avlyttet ikke politiet bilen til Cappelen?

Avlyttingen som kunne løst hele Jensen-saken

Dersom politiet hadde avlyttet bilen og ikke bare telefonene til narkosmugleren Gjermund Cappelen, så ville vi ha visst hvem som snakker sant. Det mener begge forsvarerne i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politimannen Eirik Jensen hadde to hemmelige møter i bilen til narkobaronen Gjermund Cappelen. Spanere fulgte med og filmet begge møtene, men visste ikke hva som ble sagt i bilen.

Den 5. desember 2013 startet politiet i Asker og Bærum avlytting av telefonene til Gjermund Cappelen. Dagen før hadde de fått rettens tillatelse til kommunikasjonskontroll.

Fem dager senere, den 10. desember 2013, følger spanere etter narkosmugleren til en Kiwi butikk i Oslo. Der setter politimannen Eirik Jensen seg inn hasjbaronens bil. Møtet varer i underkant av 10 minutter og det blir filmet av politiets spanere.

– Hvis politiet hadde avlyttet bilen, hva hadde det betydd for din klient?

– Det kunne lett være frifinnende bevis i denne saken, hvis man hadde opplysninger om hva som ble sagt da de to møttes i bilen, sier forsvareren til Eirik Jensen, advokat John Christian Elden.

– Hvorfor det?

– Hvis man hadde hatt opptak av hva de hadde sagt, så ville man fått bekreftelse på om det var Jensens eller Cappelens forklaring som var riktig, sier Elden.

Den 19. desember er det et nytt møte i bilen mellom de to tiltalte. Også denne gang utenfor Kiwi ved politihuset i Oslo. De kjører en tur som varer i 20 minutter før Eirik Jensen blir satt av der han ble plukket opp.

– Hva tenker du om at bilen til Gjermund Cappelen ikke ble avlyttet?

– Det er synd, sier forsvareren til narkosmugleren, advokat Benedict de Vibe.

– Hva tenker din klient om det?

– Han synes også at det er veldig dumt at de står her nå med to helt ulike forklaringer på hva man snakket om i møtet. Det ville vært det nærmeste fasit man kunne ha kommet, sier de Vibe.