TROLIG DREPT: En 31 år gammel mann ble søndag kveld funnet livløs i en leilighet i Asker.
TROLIG DREPT: En 31 år gammel mann ble søndag kveld funnet livløs i en leilighet i Asker. Foto: NTB scanpix/Håkon Mosvold Larsen

To mistenkte meldte seg etter at mann (31) ble funnet død

Det var en 31 år gammel mann som ble funnet livløs i sin egen leilighet i Asker. Politiet mener han ble drept og to personer er siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer har mandag ettermiddag meldt seg for politiet. De er nå siktet i saken.

– Det har møtt to personer på politihuset her nå. De har sagt at de har meldt seg til denne saken. Det er for tidlig å si noe om hva de har å si, fortalte Grethe Lien Metlid, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

VG melder at de de to mistenkte mennene oppsøkte 31-åringen søndag kveld. Bakgrunnen for besøket skal ha vært gjensidige trusler i et kriminelt miljø i Oslo.

– Dette er to unge menn. En har møtt med egen forsvarer, og en har møtt på eget initiativ, sa Metlid.

Bare en halvtime tidligere fortalte politiet at de hadde identifisert drapsofferet.

– Vi kommer ikke til å gå ut med navn, siden vi ikke finner det nødvendig nå. Han er hjemmehørende i Asker og ble funnet i sin egen bolig, sa Metlid.

Så ut som drap

Den 31 år gamle mannen er norsk statsborger, men har iransk familiebakgrunn.

Det var en nabo som ringte inn en bekymringsmelding søndag kveld. Da politiet rykket ut til adressen i Åsliveien på Vettre i Asker rett før 21.30, ble det gjort funn og observasjoner som gjorde at de raskt konkluderte med at de hadde med en drapssak å gjøre.

Metlid fortalte om hektisk aktivitet i etterforskningen mandag, men ikke om politiet retter mistanken i noen spesiell retning.

Hun ønskert mandag kveld ikke å uttale seg om hva de siktede har sagt i avhør.

De to vil bli fremstil for varetektsfengsling onsdag.

(©NTB/TV 2)