Zlatan refser pressen og hyller Rooney etter rekordmålet

Zlatan Ibrahimovic mener Manchester Uniteds Wayne Rooney er en komplett spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var blandede følelser da Wayne Rooney banket inn sitt 250. mål for Manchester United, da han utlignet til 1-1 med en frisparkperle på overtid mot Stoke lørdag.

Se scoringen øverst.

Ett poeng var to for lite for Manchester United, men samtidig ble Rooney den mestscorende spilleren gjennom tidene. Nå har han ett mål mer enn legendariske Bobby Charlton.

Det til tross for at 31-åringen har fått en god del kritikk den siste tiden, og en fallende kurve på karrieren.

Spesielt har de engelske tabloidene vært ufine med United-stjernen, og det er noe en annen stor stjerne, med kortere fartstid i Manchester, forstår lite av.

– Alle vet hva Wayne er, men dette landet må verdsette ham. Jeg ser ingen andre spisser som ham. Gi meg noen navn. Fortell meg. Likevel er dere ikke fornøyd, sier Zlatan Ibrahimovic til ESPN etter Rooneys rekordmål.

– Lederskikkelse

Den svenske superstjernen har vunnet det meste på klubbnivå i karrieren.

Likevel hevder han at Rooneys rekordscoring var et øyeblikk som gjorde ham stolt av å være på banen i det øyeblikket.

Men hyllesten stopper ikke der. Zlatan mener man ikke finner engelskmannens like noe sted i fotballverden.

– Han er en komplett spiller, sier Ibrahimovic.

– Av banen er han en virkelig lederskikkelse, og på banen er han komplett. Han hjelper sine lagkamerater, og har en enorm kvalitet. Han vet hvordan man scorer, og hvordan man spiller frem andre. I tillegg jobber han hardt og har en god holdning og lagånd.

En frisparkscoring var en meget spiss vinkel. På overtid når klubben virkelig trengte det.

Rooney har vært en mann for de store anledningene over lengre tid, og det var kanskje passende at det var slik rekordscoringen kom.

– Strålende karriere

Også TV 2s Premier League-panel er enig i at kritikken mot United-kapteinen har gått over alle støvleskaft.

– Han får en del kritikk i den seinere tid, at han ikke var så god som han en gang har, men for en karriere han har hatt, sier Brede Hangeland.

– Han har hatt en fantastisk karriere. At han presterer dårligere nå, enn da han var på topp: javel, slik er det, men likevel, da han var på topp var han en fantastisk fotballspiller, istemmer Petter Myhre.

Han vil ikke høre på at Rooney ikke har fått potensialet.

– Han var ekstremt god da han var 16 år gammel. Når han har fått det han har gjort ut av karrieren, så er det bare å si at det er en strålende karriere. Punktum.

United-karrieren mot slutten?

På tross av det er det spekulasjoner rundt Rooneys fremtid.

Han er ikke lenger en like viktig del av Manchester Uniteds lag, og José Mourinho åpner for at det kan bli en exit for 31-åringen.

– Jeg tror han har mer å bidra med for oss, men du kommer til et punkt i karrieren der det er opp til deg, sier José Mourinho ifølge ESPN og legger til at han ikke vil tenke stygt om eldre fotballspillere som reiser etter pengene til Kina.