TOTALSKADD: Mannskaper fra nødetatene rykket ut etter at det brøt ut brann i en bygård i krysset Storgata Elvegata på Lillehammer natt til søndag.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TOTALSKADD: Mannskaper fra nødetatene rykket ut etter at det brøt ut brann i en bygård i krysset Storgata Elvegata på Lillehammer natt til søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen

Kvinne (24) innrømmer å ha startet brannen på Lillehammer

En 24 år gammel kvinne har tilstått at det var hun som forårsaket brannen i Lillehammer sentrum i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi mener det ligger en forsettlig handling bak brannen, sier politiinspektør Eirik Braathen ved Lillehammer-politiet til NTB.

Det betyr at politiet mener at brannen ikke startet ved et uhell eller ved uaktsomhet, men at kvinnen forårsaket den med vilje. Hun er siktet for å ha startet en brann som lett kunne medført tap av menneskeliv, kalt mordbrann i den gamle straffeloven.

Ingen mistet livet eller ble skadd i brannen natt til søndag.

Fremstilles for varetekt

Kvinnen hadde opphold i den gamle trebygningen som brant i Storgata i Lillehammer sentrum, men hadde folkeregistrert adresse et annet sted i byen.

24-åringen blir framstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet vil be om fire uker, med begrunnelse i at bevis kan forsvinne eller bli ødelagt hvis den siktede kvinnen får gå fri.

– Ikke med vilje

Kvinnens forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, sier til TV 2 mandag formiddag at kvinnen mener hun ikke startet brannen med vilje.

– Hun har forklart at hun tror at det er hennes uforsiktighet som har medført brannen. Hun har ikke erkjent straffskyld for å ha påsatt og dermed startet brannen med vilje. Hun har erkjent at det er hennes handling som har vært utslagsgivende, sier Stavrum.

Han forklarer at kvinnen husker bruddstykker av det som har hendt, men ikke alt.

– Hvordan har hun det nå?

– Hun har det forferdelig.

(©NTB/TV 2)