Dansk OL-vinner tror Norge kan ta medalje i VM

– Norge er klare favoritter mot Ungarn, sier Henrik Møllgaard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På TV 2 og tv2sumo.no: Norge-Ungarn tirsdag kl. 17.00.

Danmark gikk på en kjempesmell mot Ungarn i håndball-VMs åttedelsfinale.

OL-vinneren fra Rio gikk på hodet og ræva ut av mesterskapet før det virkelig begynte.

Og det mot et lag som alle forventet de skulle slå.

– Vi spilte for langsomt og brente for mange sjanser. Ungarn er et godt lag, men om vi hadde spilt opp til å vårt nivå, så er det et lag vi skulle ha slått, sier Mikkel Hansen til TV 2.

– Norge er favoritter

Nå forventer danske stjerner at Norge tar seg av Ungarn i kvartfinalen.

– Norge er klare favoritter, sier Henrik Møllgaard til TV 2.

32-åringen var en del av Danmarks OL-vinnende mannskap i august, og har også tatt sølv både i EM og VM med det danske flagget på brystet.

Han ser et norsk landslag på vei steder.

– Vi har selv fryktet å skulle spille mot Norge. Det er et ungt, sultent mannskap som er på vei frem. De unge spillerne har fått masse landskamper og internasjonale kamper, sier Møllgaard.

– Det er et lag som kan lage mye trøbbel, og som kan gå til semifinalen.

– Hvor langt kan Norge nå?

– Det kan være medaljer å hente i dette VM for Norge, slår dansken fast.

Slår Norge Ungarn møter de vinneren av Spania og Kroatia i en eventuell semifinale.

Spania spilte EM-finale i fjor, og er et typisk mesterskapslag. Det kan virke som om Møllgaard tror det blir eventuell semifinalemotstand for Norge.

Uten at Christian Berges menn bør bli skremt av den grunn.

– Jeg syns også Spania har sett gode ut, men ikke noe som Norge ikke kan klare. Norge kan oppnå store resultater. Jeg tror ikke de slår Frankrike eller Tyskland, men de er ikke langt unna, sier Møllgaard.

Måtte endre planene

At Ungarn kjempet Danmark i senk kom ikke bare som en overraskelse på danskene.

Også for Norge betyr det en endring i planene.

– Ungarn var gode. De slo dem på sult, innstilling og bra spill. Ungarn var skikkelig bra i dag. Det endrer planene våre litt, vi hadde forberedt oss litt på Danmark. Da hadde vi to og en halv dag. Nå har vi en og en halv dag, sa Berge til TV 2 etter at kvartfinalemotstanderen var klar.

– Du har forberedt deg på Danmark?

– Ja, jeg skal være ærlig nok til å si at jeg trodde det kom til å bli Danmark, det er ikke noen tvil om det. Men det er mer enn nok tid til å forberede seg til Ungarn, sier han.

– Fordel Norge

TV 2s-ekspertkorps mente etter den danske fiaskoen at det var en stor fordel for Norge at det ble Ungarn.

– Danmark er normalt et mye bedre lag enn Ungarn. Det er en stor fordel for Norge å møte Ungarn. De norske gutta er sultne. Jeg er sikker på at de norske håndballherrene jubler for Ungarn de også, sa Bent Svele.

– Dette er en fordel for Norge. Men vi skal ikke glemme at Ungarn klarte å slå OL-mesteren. Samtidig har Ungarn brukt mye krefter nå, og har en dag mindre å hente seg igjen på, istemte Randi Gustad.

Landslagssjef Christian Berge poengterer imidlertid at Ungarn ikke er et lag han tar lett på, selv om også han forventet at det ble Danmark.

– Det er et guffent lag. Det er mye rutine, fysikk og tyngde. Du har Lékai i midten som er ordentlig skarp til å komme på kant, og Mikler i mål som plukker mye. Uavhengig av hvem det hadde blitt, så ville det blitt en tøff oppgave uansett, sier Berge.