Fotballryktene: Premier League-klubber slåss om Bale

Og portugisisk stjerneskudd kan være på vei til Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en fotballhelg er over, og vi går inn i den siste hele uken av overgangsvinduet.

Og nå vil nok overgangene komme tettere.

Ryktene blir flere og flere jo nærmere vi kommer deadline day.

Her er dagens lille ryktemeny.

Wayne Rooneys dager i Manchester United går mot slutten. Nå har han tatt scoringsrekorden til Bobby Charlton i klubben, og han har vunnet det som kan vinnes med klubben. Da er det på tide å tenke et steg videre i livet. Nå er det på tide å sikre fremtiden for seg og familien. Og Jose Mourinho vil ikke stå i veien dersom 31-åringen nå vil sikre alderdommen sin med et klubbytte til Kina. For både Guangzhou Evergrande og Beijing Guoan skal være villige til å gi ham over sju millioner kroner i ukelønn dersom han vil komme til Det fjerne østen. Det vil gi ham en mulighet til å legge seg opp noen kroner til fotballkarrieren er over, skriver Daily Mirror.

Etter at Memphis Depay forsvant, har ryktene om at Manchester United vil hente Goncalo Guedes fra Benfica tiltatt. Og de ble ikke mindre etter at 20-åringen ikke en gang var på benken i søndagens 4-0-seier over Tondela. Ifølge Record skal kantspilleren ha vært i garderoben og sagt farvel til lagkameratene, noe som øker sjansene for at han dukker opp i Manchester i løpet av uken. Men også Paris Saint-Germain vil ha et ord med i laget.

En annen Benfica-spiller som har vært koblet til Manchester United er Victor Lindelöf. Men etter at Phil Jones og Marcos Rojo har funnet tonen, så ble overgangen lagt på hold frem til sommeren. Nå skriver Daily Star at Mourinho vil ta en avgjørelse i løpet av uken om han vil hente svensken nå i januar.

Manchester United vil nok en gang ta opp interessen for Gareth Bale til sommeren. Men de vil få kamp av Chelsea. For Don Balon skriver at Premier League-klubbene begge skal være villige til å nærme seg to milliarder kroner i overgangssum for å hente waliseren tilbake til England.

En annen de to klubbene kan komme til å fighte om er Benfica-backen Nelson Semedo. Han har lenge vært ønsket av Manchester United, men nå skal Antonio Conte ha lagt ham til ønskelisten sin. Victor Moses er omskolert til vingback denne sesongen etter at Conte la om til 3-4-3, og nå vil italieneren ha en liten oppgradering på ham. Ifølge A Bola vil han altså ha Semedo til å bli Chelsea-spiller allerede i januar.

Det vil i så fall gjøre veien inn på førstelaget enda lenger for Branislav Ivanovic. Daily Express skriver at det nå er samtaler mellom Everton og Chelsea om en overgang for serberen. For Ronald Koeman vil gjerne ha Ivanovic som et rutinert alternativ i midtforsvaret dersom Phil Jagielka forsvinner. Everton-kapteinen skal være på vei til Sunderland.

Chelsea og Tottenham skal begge ha kontaktet Inter og forhørt seg om muligheten for å hente stortalentet Andrea Pinamonti til England. 18-åringen er regnet som et av de største spisstalentene i Italia, men er et stykke nede på listen av spissvalg i Inter. Ifølge Calcio Mercato så er ikke Pinamonti interessert i å dra på noe lån, så Premier League-klubbene må betale det Inter krever dersom de vil ha ham.

Inter på sin side har ikke gitt opp håpet om å hente Alexis Sanchez fra Arsenal. Nå skriver Gazzetta dello Sport at de ønsker å utnytte seg av at The Gunners ønsker seg den kroatiske midtbanespilleren Ivan Perisic. Inter ønsker nå å tilby Perisic i bytte for Sanchez. Også Chelsea, Liverpool og Manchester United skal være interessert i kroaten.

Wenger skal ikke ha gitt opp den sveitsiske venstrebacken Ricardo Rodriguez. Det ble i desember sagt at 24-åringen kun ville forlate Wolfsburg for Inter, men nå melder Calcio Mercato at både Arsenal og Juventus fortsatt er med i kampen om sveitseren.

Liverpool-fans som sitter og venter på at Jürgen Klopp skal gjøre et dypdykk inn på overgangsmarkedet kommer nok til å bli skuffet. Veldig skuffet. For Liverpool-manageren uttaler til Daily Mirror at han har fått beskjed av klubbledelsen om at det ikke er aktuelt å kjøpe noen i januar. De skal spare pengene til sommervinduet der de kan få spillere litt billigere.

Da Liverpool hentet Lazar Markovic fra Benfica, så var det til pauker og basuner. Den serbiske vingen var det neste store i internasjonal fotball og sammenligninger med Lionel Messi kom tett. Men etter en sesong på Anfield, så hadde pipen fått en annen lyd. Da var det i stedet snakk om hvordan man kunne klare å kvitte seg med Markovic. Forrige sesong var han på lån til Fenerbahce – uten suksess. Denne sesongen var det Sporting Lisboa som tok sjansen på ham. Men heller ikke der har han overbevist. Nå ønsker portugiserne å komme seg ut av avtalen, men Liverpool vil ikke avslutte lånet uten at de har en ny klubb som er villig til å overta. Nå skriver Liverpool Echo at 22-åringen kan bli lagkamerat med Adama Diomande, Markus Henriksen og Omar Elabdellaoui i Hull de siste månedene av sesongen.