Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Muffins med havregryn og banan

Tips: Det er en fordel å bruke muffinsbrett (med muffins former), da holder fasongen på muffinsene seg best. Hvis ikke bruk doble muffinsformer.

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ¼ dl rapsolje til baking
  • 3 dl fint hvetemel
  • 3 dl fint sammalt hvete
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • 2 bananer, helst godt modne
  • Ca 1 dl havregryn og evnt litt brunt sukker til dryss
SUNNE MUFFINS: Perfekte til matpakken! Foto: TV 2
SUNNE MUFFINS: Perfekte til matpakken! Foto: TV 2

Slik gjør du:

Pisk sammen melk, olje og egg.

Bland sammen det tørre og tilsett i melkeblandingen sammen med knuste bananer.

Rør lett sammen til en klumpefri deig, ikke rør for mye.

Forvarm stekeovnen til 180 oC.

Fyll muffinsformene ¾ fulle.

Dryss over havregryn.

Stek på midterste rille i 15 -20 min for store former og 10- 15 min med små former.

Steketiden er avhengig av hvor store muffinsformene er.

Bruk en liten tynn trepinne/cocktailpinne for å sjekke at muffinsene er gjennomstekt.

Tips: Litt mer smak tilsett ca 2 dl blåbær, hakkede valnøtter eller rosiner i røren.

De blandes i det tørre før de vendes inn i melkeblandingen (dette for å forhindre at de synker til bunns i muffinsene).

Egner seg godt til frysing.