MENER FOLK IKKE BRYR SEG: – De fleste amerikanere bryr seg kun om sine egne selvangivelser, sier Trumps rådgiver Kellyanne Conway. (AP Photo/Alex Brandon)
MENER FOLK IKKE BRYR SEG: – De fleste amerikanere bryr seg kun om sine egne selvangivelser, sier Trumps rådgiver Kellyanne Conway. (AP Photo/Alex Brandon)

Trump vil ikke offentliggjøre sine selvangivelser

Trump er den første presidentkandidaten på flere tiår som nekter å offentliggjøre sine selvangivelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidentens rådgiver Kellyanne Conway bekrefter at Trump ikke kommer til å offentliggjøre selvangivelsene. Hun mener dette ikke er et problem for velgerne.

– Folk brydde seg ikke. De stemte på ham. For å si det slik: De fleste amerikanere bryr seg kun om hvordan deres selvangivelser vil se ut, ikke hans, sier Conway søndag.

Bryter med lang tradisjon

Trump er den første amerikanske presidentkandidaten på flere tiår som nekter å offentliggjøre sine selvangivelser.

I en ny meningsmåling fra Washington Post sier 74 prosent av amerikanere, inkludert 53 prosent av republikanere, at Trump burde offentliggjøre disse dokumentene.

Vil endre handelsavtaler

Trump varsler også at han vil begynne å reforhandle frihandelsavtalen NAFTA med Mexico og Canada, slik han lovet i valgkampen. Trump har tidligere kalt NAFTA «tidenes dårligste» handelsavtale.

– Vi skal møte Canadas statsminister, og vi skal møte Mexicos president, som jeg kjenner, og vi skal begynne med noen forhandlinger som handler om NAFTA, sa Trump da han talte til ansatte i Det hvite hus på sin andre dag som president.

Skryter av Mexico

I talen søndag skrøt Trump av sin mexicanske motpart, Enrique Peña Nieto, som han mener har vært «helt fantastisk», og han sier også at han tror på et svært godt resultat med Mexico. De to skal møtes i Det hvite hus 31. januar.

Det er ennå ikke klart når møtet med Canadas statsminister Justin Trudeau skal finne sted, men det vil skje «snart» ifølge et referat fra en telefonsamtale mellom Trump og Trudeau lørdag. Trudeau sa nylig at han er klar for å reforhandle avtalen.

(©NTB)