NOE ER RÅTTENT I VILLA: Og skal man tro Steve Bruce, så er det Ross McCormacks innstilling som stinker.
NOE ER RÅTTENT I VILLA: Og skal man tro Steve Bruce, så er det Ross McCormacks innstilling som stinker. Foto: Paul Childs

Rasende Bruce kjørte til stjernespillerens hus med fotoapparat

Der fant han den 140 centimeter høye muren som hindret Ross McCormack i å komme på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en grusom fjorårssesong rykket Aston Villa ned forrige sesong, og det går fremdeles ikke på skinner for den falmede storheten.

I skrivende stund ligger Villa på 13. plass i Championship, og nå er det nok en gang det utenomsportslige som er i fokus for Birmingham-klubben.

Vraket fra kamptroppen
Manager Steve Bruce er nemlig rasende på stjernekjøpet Ross McCormack (30), som han hudflettet etter at Aston Villa ga bort en 2-0-ledelse og spilte 2-2 mot Preston lørdag.

McCormack, som ble hentet fra Fulham for 135 millioner kroner i sommer, ble vraket fra kamptroppen fordi Bruce var rasende på angriperens oppførsel.

30-åringen meldte at han ikke kunne komme på trening tidligere i uken fordi portene til huset hans ikke ville åpne seg.

Bruce utfordret han til å hoppe over gjerdet og ta en taxi for å komme seg til Bodymoor Heath, Aston Villas treningsfelt, i tide.

McCormacks svar var visstnok at portene skulle bli fikset, og at han skulle prøve å rekke treningen.

Møtte opp med fotoapparat
Det holdt ikke for Bruce, som fant ut hvor McCormack bodde og tok seg en kjørtetur til huset hans for å se hvor vanskelig det ville vært for angriperen å komme seg ut.

Synet som møtte ham gjorde han ikke gladere, ettersom det var et 140 centimeter høyt hinder som holdt McCormack ute. De aller fleste, spesielt en topptrent fotballspiller, skal ikke ha særlig problemer å forsere med det, og en rasende Bruce stoppet for å fotografere hinderet.

Manageren ble så rasende på McCormacks dårlige unnskyldning, at han ikke fikk være med mot Preston.

– Etter min mening er han ikke i form til å spille før holdningene hans forbedres og han slutter å gå glipp av treninger. Om han fortsetter å gå glipp av treninger slik han gjør så vil det være situasjonen, sier Bruce til Mirror.

– Har unngått dette i 20 år
Villa-manageren har støttet McCormack selv om han har vært misfornøyd med den fysiske formen hans. Angriperen har stått over to ganger fordi han har hevdet at han var syk.

– I løpet av 20 år som manager har jeg unngått å henge ut spillere offentlig, men jeg er nødt til å sette foten ned. Jeg kan ikke tolerere det, ikke på min vakt, sier Bruce.

McCormack har scoret tre mål på 20 kamper for Villa, men det er ikke bare på banen han har skuffet.

– Det har skjedd flere ganger enn én. Alle kan ha en unnskyldning én gang, men når det skjer flere ganger så vil jeg ikke akseptere det, sier manageren.

Heldigvis kan Bruce trøstespise litt:

Tung sesong
Aston Villa ligger i skrivende stund på 13. plass, og håpet om en snarlig Premier League-retur svinner stadig.

Etter at klubben fikk ny eier og ansatte Roberto Di Matteo i sommer, var det optimisme i Birmingham. En seier på tolv kamper gjorde imidlertid at italieneren fikk sparken, og inn kom Steve Bruce.

Villa fikk et oppsving, men den siste måneden har det gått trått igjen for den falmede storheten. Spesielt det at toppscorer og ledestjerne Jonathan Kodjia spiller i Afrikamesterskapet har vært tungt for Villa.