Fotballegende: – Pogba risikerer samme skjebne som Memphis Depay

Fotballegenden Ruud Gullit advarer verdens dyreste fotballspiller, Manchester United-stjernen Paul Pogba.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United punget ut med vanvittige én milliard kroner da Paul Pogba ble hentet fra Serie A-giganten Juventus i fjor sommer.

Men ikke alle mener Pogba har vært verdt pengene.

Se hva Ståle Solbakken sa om Pogbas innsats mot Liverpool forrige helg øverst!

Fotballegenden Ruud Gullit, som blant annet spilte for AC Milan, Sampdoria og Chelsea i sin karriere, tror Paul Pogba kan lide samme skjebne som Memphis Depay på Old Trafford.

– Kan lide samme skjebne som Depay
Depay ble som kjent forrige uke solgt til franske Lyon etter et mislykket opphold i Manchester United. Kantspilleren ble mye kritisert for vise frem sine rådyre biler og nye hårsveiser i løpet av sin tid i klubben.

SLAKTER POGBA: Ruud Gullit.
SLAKTER POGBA: Ruud Gullit. Foto: Fabrice Coffrini

– For meg så går Paul Pogba gjennom det samme i United som Memphis Depay. Pogba er verdens dyreste spiller, men det har ingenting å si om du bruker mer tid på frisyren, hvilke farge du skal ha på håret og sosiale medier, fastslår Gullit i et intervju med The Daily Mirror.

– Paul burde sett på Memhpis, og kanskje innsett at den eneste måten å få suksess i England på er å prestere hver eneste uke og dedikere livet til fotballen, freser Gullit.

– Depay syntes det var viktigere å se bra ut
Nederlandske Gullit legger ikke skjul på at han ble kraftig irritert over landsmannen Depays oppførsel utenfor banen.

– Memphis ble fryktelig kritisert fordi han mente det var viktigere å «pimpe» sitt image enn å utvikle seg som fotballspiller. Han burde ha forstått at det du viser på banen er viktigere enn alt annet, mener Gullit, før han fortsetter:

– Pogba kan også få fansen mot seg. Folk vil vende seg mot ham om han ikke presterer på banen og fortsetter med sin livstil, konkluderer han.

Gullit mener Pogba bør lære av Zlatan Ibrahimovics oppførsel både på og utenfor banen.

Zlatan er som kjent Manchester Uniteds toppscorer med 14 mål i Premier League hittil – i en alder av 35 år.

– For alle fotballstjernene i verden så er det én regel som gjelder: Det å spille best mulig for klubben din kommer først. La ikke alt rundt fotballen stjele fokus. Det er mitt råd, sier Gullit.

– Zlatan er årsaken til Uniteds gode resultater
Den nederlandske fotballegenden, som også har vært manager i Chelsea, mener Ibrahimovic er hovedårsaken til at Manchester United har unngått nederlag de siste månedene.

– Resultatene til Manchester United har blitt bedre de siste ukene, og æren for det har Zlatan. Han spiller en massiv rolle for laget. Han tar ansvar og leder laget. I tillegg har han vært svært viktig med tanke på målene han har scoret, sier Gullit.

Ruud Gullit vant tre Serie A-titler og serievinnercupen to ganger med AC Milan. Han vant også EM med Nederland i 1988.

Etter sin aktive karriere har 54-åringen vært manager for nevnte Chelsea, Newcastle, Feyenoord, LA Galaxy og russiske Terek Grozny.