Landslagssjefen frykter Ungarn: – Et guffent lag

Danmark-forberedelsene til Christian Berge var forgjeves.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Christian Berge var skråsikker på at Norge skulle møte Danmark i VM-kvartfinalen, men Ungarn sjokkerte de olympiske mesterne.

– Har forberedt oss på Danmark
Dermed må Berge legge forberedelsene sine.

– Ungarn var gode. De slo dem på sult, innstilling og bra spill. Ungarn var skikkelig bra i dag. Det endrer planene våre litt, vi hadde forberedt oss litt på Danmark. Da hadde vi to og en halv dag. Nå har vi en og en halv dag, sier Berge til TV 2.

– Du har forberedt deg på Danmark?

– Ja, jeg skal være ærlig nok til å si at jeg trodde det kom til å bli Danmark, det er ikke noen tvil om det. Men det er mer enn nok tid til å forbedrede seg til Ungarn, sier han.

– Et guffent lag
Og selv om han forventet dansk avansement, så er ikke Ungarn et lag han tar lett på.

– Det er et guffent lag. Det er mye rutine, fysikk og tyngde. Du har en Lékai i midten som er ordentlig skarp til å komme på kant, og Mikler i mål som plukker mye. Uavhengig av hvem det hadde blitt, så ville det blitt en tøff oppgave uansett, sier Berge.

Den norske planen kommer neppe til å bli noe særlig annerledes uansett.

– Det blir litt den samme taktikken. Vi skal løpe. Vi vil ikke stå og slåss mot den fysikken angrepsmessig, så vi skal løpe der. Samtidig skal vi ha hurtige bein og intensitet så skytterne ikke kommer til og Lékai ikke får dratt forsvaret vårt i stykker, forklarer landslagssjefen.