FUNNET DØD: Birna Brjánsdóttur (20) ble meldt savnet i forrige uke.
FUNNET DØD: Birna Brjánsdóttur (20) ble meldt savnet i forrige uke. Foto: HANDOUT

Birna (20) funnet død

Politiet bekrefter at savnede Birna Brjánsdóttur (20) er funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Islandsk politi opplyser på en pressekonferanse at de har funnet 20 år gamle Birna Brjánsdóttur, som sist ble sett forrige lørdag i Reykjavik sentrum.

20-åringen ble funnet død på en strand vest for Þorlákshöfn og sør for Reykjavik, ifølge ruv.is. Kystvaktens helikopterbesetning oppdaget liket på stranden ved fyret Selvogsviti, skriver Iceland Monitor.

Dødsårsaken er ikke kjent, men politiet har funnet spor av blodet hennes i en rød bil av merket Kia Rio som er undersøkt.

To fengslet

To menn ble varetektsfengslet fredag, mistenkt for å noe med forsvinningen å gjøre. I avhør har de to benektet anklagene. Under pressekonferansen sa politiet at det er overveiende sannsynlig at de to mistenkte sto bak forsvinningen og forvoldte hennes død, skriver Morgunbladid.

Onsdag ble tre menn pågrepet av politiet i forbindelse med saken, ifølge den islandske avisen Visir. Politiet pågrep mennene på et grønlandsk fiskefartøy, rundt 90 mil sørvest for Island. Ifølge Visirs kilder leide mennene den røde bilen der blodsporene senere ble funnet. Overvåkingsbilder skal vise at en rød Kia Rio-bil kjørte fra Reykjavik til Laugavegur på tidspunktet 20-åringen forsvant.

Leteaksjonen som foregikk, beskrives som den mest omfattende i landets historie. 725 frivillige har deltatt i leteaksjonen. Overvåkingsbilder viste 20-åringen gå nedover byens hovedgate etter å ha forlatt en nattklubb. Deretter sporet politiet mobiltelefonen hennes til en liten by utenfor hovedstaden. Her ble mobilen slått av, og sporene sluttet.

Politiet fant noen sko i området der Birna sist ble sett. Skoene var av typen Dr. Martens, og skal ifølge DV ha samme størrelse som 20-åringen bruker.