Ødegaard ropte på straffe - så snudde PSV kampen

Martin Ødegaard mente han ble snytt for straffe mot PSV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard spilte en drøy halvtime for Heerenveen og var på banen da PSV Eindhoven vendte kampen i sluttminuttene og vant 4-3.

Se målene i videovinduet over!

Den norske 18-åringen erstattet Pelle van Amersfoort i det 58. minutt på stillingen 2-2 og spilte bak den iranske spissen Reza Ghoochannejhad, som scoret alle tre målene til Heerenveen.

Det siste kom på et hjørnespark fra Sam Larsson ti minutter før slutt og sendte bortelaget i ledelsen med 3-2.

Ødegaard kunne fått tildelt straffespark i sluttminuttene da han kjørte slalåm mellom PSV-forsvaret og ble felt innenfor 16-meteren, men dommeren lot være å blåse.

– Det er straffe
Tv-bildene viste tydelig at det irriterte nordmannen.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg mener at det er straffe. Jeg går forbi han ene, så kommer det en til. Da går jeg til siden og får det jeg lurer på om er kneet hans inn i mitt. Da kommer jeg ut av balanse. Så jeg føler det er straffe. Men sånn er fotballen. Man får ikke alltid det man vil ha, sier Ødegaard

I stedet vendte PSV kampen med to scoringer på de to siste minuttene i ordinær spilletid. Først utlignet Marco van Ginkelt, før Héctor Moreno satte inn 4-3.

Med seier ville Heerenveen tatt en solid skalp mot et av topplagene i Nederland, men i stedet øker avstanden til Feyenoord, Ajax og PSV, som ligger på tredjeplass, nå åtte poeng foran Heerenveen.

Morten Thorsby spilte hele kampen for Heerenveen.

(©NTB)