Slo tilbake med scoring: – Folk kan bare prate – Costa bryr seg ikke!

Diego Costa feiret sin scoring med et stikk til mediene. Omar Elabdellaoui spilte en god kamp for Hull i debuten, men måtte tåle et 0-2-nederlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Hull 2-0:

Diego Costa stod over kampen mot Leicester forrige serierunde på grunn av en vond rygg.

Engelske medier hevdet imidlertid at toppscoreren hadde havnet på kant med manager Antonio Conte, og ønsket seg en overgang til Kina.

Mot Hull var imidlertid Costa tilbake fra start – og markerte seg med å score kampens første mål og sitt 15. totalt i Premier League i 2-0-seieren.

– Costa er henrykt over å være tilbake på laget. Det har vært mye snakk. Han gikk glipp av en kamp, og det var mange forskjellige historier i avisene. Det er klart at vi blir frustrert over slike ting. Men Costa gjorde det på den beste måten. Han slo tilbake med scoring, sa Chelsea-kaptein Gary Cahill etter kampslutt, ifølge BBC.

– Vi er strålende fornøyd med å ha Costa tilbake på laget. Nå har vi en god avstand ned til de andre lagene. Vi er fast bestemt på å beholde ledelsen, sa han.

Antonio Conte fikk naturligvis også flere spørsmål om Costas svar til kritikerne.

– Prestasjonen til Costa var god. Han startet kampen. På pressekonferansen før kampen mot Hull fikk jeg mange spørsmål om Costas form og holdning. Jeg sa at jeg skulle ta den beste avgjørelsen for laget. Og ser du på prestasjonen til Costa mot Hull så tok jeg den riktige avgjørelsen.

Conte innrømmer at han likte Costas målfeiring.

– For å være ærlig så ble jeg veldig glad for feiringen. Jeg feiret selv scoringen på benken. Det viktigste var at Costa scoret, men feiringen var god, sa Conte.

– Folk kan bare prate – Costa bryr seg ikke
Den spanske landslagsspissens fulltreffer kom på overtid i første omgang, og i etterkant feiret han med å sende et stikk til engelske tabloider.

– Han feiret med å vise at folk bare kunne prate – Costa bryr seg ikke. Costa gjorde det han alltid har gjort, han scoret mål, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om feiringen.

– Feiden er historie. Alt er glemt. I sin jubileumskamp nummer 100 for Chelsea svarte han kritikerne med scoring. Og han svarte Alexis Sanchez. Nå er de likt på toppscorerlisten med 15 mål, sa kommentatoren da Costa ble byttet ut til stående applaus fra Chelsea-fansen fem minutter før slutt.

Ti minutter før slutt punkterte Gary Cahill kampen med sin 2-0-scoring. Seieren sørget for at Chelsea økte ledelsen på toppen av tabellen til åtte poeng.

God debut av Elabdealloui
Norges landslagsspiller Omar Elabdellaoui, som nylig ble hentet fra greske Olympiakos, debuterte for Hull og spilte hele kampen.

TV 2-ekspert Brede Hangeland ble imponert over det nordmannen viste i sin aller første kamp i Premier League.

– Omar er en fin gutt, som løste sine oppgaver veldig godt og passer inn i systemet til Hull. Han fikk mye å gjøre, men det fungerte veldig bra. Også i de individuelle prestasjonene gjorde han det bra, og viste blant annet imponerende pasningssikkerhet. Han hadde fin ro med ballen og fant sine medspillere. Omar virket ikke preget av stundens alvor, lød attesten fra Norges tidligere landslagskaptein Brede Hangeland.

Mason ut på båre med hodeskade
Første omgang ble preget av en stygg hodeskade for Hulls Ryan Mason.

Han ble liggende skadet etter en hodeduell med Chelseas Gary Cahill.

Etter flere minutters stopp i spillet ble til slutt Ryan Mason fraktet av banen på båre og med oksygenmaske.

– Dette var veldig leit. Alle gode ønsker og tanker sendes til Hulls midtbanespiller Mason, sa en tydelig preget TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om episoden som rystet Stamford Bridge-publikummet.

Ifølge BBC ble Mason umiddelbart kjørt til til sykehus i ambulanse etter å ha blitt fraktet av banen.

Cahill kom tilbake på banen etter duellen etter å ha fått behandling av medisinsk personell.

Etter en drøy halvtime skrek Chelsea på straffespark da Pedro gikk i bakken etter en duell med den debuterende nordmannen Omar Elabdellaoui. TV-bildene viser imidlertid at dommeren gjorde rett da han vinket spillet videre.

– Bare prat, jeg bryr meg ikke!
På grunn av Masons skade la dommer Neil Swarbrick til ni minutters tilleggstid i første omgang.

Chelsea hadde de største sjansene, og sju minutter på overtid i første omgang scoret Diego Costa.

Spanjolen møtte innlegget fra Victor Moses perfekt og bredsidet Chelsea i ledelsen.

Han feiret scoringen med det som trolig var et stikk til alle de negative skriveriene om stjernespissen den siste tiden.

– Han feiret med å vise at folk bare kunne prate – han bryr seg ikke. Costa gjorde det han alltid har gjort, og scoret mål. Det var Costas 15. fulltreffer for sesongen, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Hull snytt for straffe
Liker etter pause ble Hull snytt for et klart straffe.

Abel Hernandez gikk rett i bakken i duell med Marcos Alonso innenfor 16-meteren, og TV-bildene viste tydelig at Alonso var først på mannen og ikke på ballen.

– Dette var et klart straffe. Du blir ikke akkurat imponert over dommerne i Premier League, det har vært mye i det siste, slo Stamsø Møller bestemt fast.

Etter straffesituasjonen kjempet Hull seg mer og mer med i kampen.

20 minutter før slutt foretok Antonio Conte seg et dobbeltbytte.

Willian kom inn for Pedro, og Cesc Fàbregas for Eden Hazard.

Noen minutter senere entret nordmann nummer to, Adama Diomande, banen. Angriperen kom inn for Abel Hernández.

Men ti minutter før slutt doblet Chelsea ledelsen. Gary Cahill fikk stå helt alene i feltet og headet inn 2-0-ledelse for hjemmelaget.

Elabdealloui fra start for Hull
Omstridte Diego Costa var tilbake i startelleveren for Chelsea.

Norges landslagsspiller Omar Elabdealloui, som nylig ble hentet fra Olympiakos, fikk tillit fra start for Hull.

Markus Henriksen er som kjent ute med skade for Hull.

Slik startet lagene:

Chelsea (3-4-3): Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses, Kante, Matic, Alonso – Pedro, Diego Costa, Hazard.

Benken: Begovic, Ake, Zouma, Chalobah, Fabregas, Willian, Batshuayi.

Hull (3-5-1-1): Jakupovic – Maguire, Dawson, Davies – Elabdellaoui, Mason, Huddlestone, Clucas, Robertson – Evandro – Hernandez.

Benken: Marshall, Meyler, Diomande, Maloney, Niasse, Tymon, Bowen.

Dommer: Neil Swarbrick.