OPPGJØRET UTSATT: Cecilia Brækhus er syk, og oppgjøret mot svenske Klara Svensson er utsatt til 24. februar. 
OPPGJØRET UTSATT: Cecilia Brækhus er syk, og oppgjøret mot svenske Klara Svensson er utsatt til 24. februar.  Foto: Poppe, Cornelius

Brækhus-kamp utsatt på grunn av sykdom

Influensa har satt Cecilia Brækhus ut av spill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilia Brækhus passerte ikke den medisinske godkjenningen før kampen mot svenske Klara Svensson kommende lørdag.

Dermed blir stevnet i Oslo Spektrum utsatt til 24. februar.

– Brækhus er, som tusenvis av andre nordmenn, rammet av en influensalignende sykdom. Det gjør at hun for tiden ikke er i trening, og så kort tid før kamp gjør det at det ikke vil være forsvarlig å la henne bokse, sier dr. David McDonagh i en pressemelding.

– Helse og sikkerhet går foran
First Lady Promotion er ansvarlig arrangør av boksestevnet, og er underlagt sikkerhetsbestemmelser i knockout-loven. Det innebærer at kampansvarlig lege skal undersøke og godkjenne alle bokserne før kamp.

– Utøvernes helse og sikkerhet går foran i enhver sammenheng, og vi må derfor utsette det planlagte boksestevnet førstkommende lørdag, forteller Morten Andreassen, daglig leder i First Lady Promotion.

– Var i mitt livs form
Influsasykdommen gjør altså at stevnet må flyttes en måned frem i tid.

– Jeg var i mitt livs form før jeg ble slått ut av influensaen. Dette er det verste som kan skje en bokser så tett opp til kamp, men helse og sikkerhet kommer selvfølgelig først, sier Cecilia Brækhus.

Brækhus er lei seg for det som har skjedd.

– Det eneste jeg kan gjøre nå er å bli frisk så fort som mulig, og starte opp med trening igjen. Jeg er toppmotivert, sulten og klar for kamp 24. februar, sier hun.

– Kan bruke de samme billettene
Dr. McDonagh føler seg trygg på at Brækhus vil være fit for fight på den nye kampdatoen.

– Det er ingenting som tilsier at ikke Cecilia vil være kampklar 24. februar. Cecilia får nødvendig medisinsk behandling og oppfølgning, og hun vil sikkert være tilbake i full trening innen to uker, sier han.

De som har kjøpt billetter får muligheten til å benytte seg av disse.

– Alle som har kjøpt billett til The Nordic Rumble førstkommende lørdag vil kunne benytte denne billetten fredag 24. februar, sier Morten Andreassen.