Arsenal vant etter utrolig overtidsdrama mot Burnley

To straffer, rødt kort og Wenger sendt på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Burnley 2-1

Arsenal så ut til å måtte fortvile over to forspilte poeng hjemme mot Burnley, men i kampens sjette overtidsminutt fikk vertene straffespark og seieren ble sikret av Alexis Sánchez.

Men chilenerens scoring forteller bare en liten del av historien fra en helt ellevill avslutning på kampen.

Dramatiske overtidsminutter
Skhodran Mustafi hadde allerede sendt Arsenal i føringen, mens Granit Xhaka hadde fått direkte rødt kort for å ha gått altfor tøft inn i en takling av Steven Defour i den andre omgangen.

Francis Coquelin ble byttet inn for å dekke opp for tapet av Xhaka på midtbanen, men franskmannen markerte seg med negativt fortegn. 91 minutter og 52 sekunder var spilt da 25-åringen laget straffespark til ville protester.

Så vill at Arsène Wenger ble forvist fra Arsenal-benken etter at Andre Gray hadde satt inn 1-1-målet fra ellevemeteren.

– Jeg burde holdt kjeft. Jeg beklager for at jeg ikke gjorde det. Jeg burde kontrollert meg, selv om det var hektisk, sier Wenger etter kampen

Se sammendrag fra det dramatiske oppgjøret i videovinduet øverst på siden!

 Wenger vist på tribunen etter straffedrama

Burde blitt avvinket for offside
Premier Leagues dårligste bortelag så ut til å få med seg et råsterkt resultat, men kampen hadde en ekstra tvist.

I kampens sjette overtidsminutt fikk Arsenal straffe etter at Laurent Koscielny ble sparket i ansiktet av Ben Mee. Reprisen viser at franskmannen burde vært avblåst for offside, men dommer Jonathan Moss pekte i stedet på straffemerket.

Iskald og selvsikker chippet Sánchez inn 2-1-scoringen. Det var nok til å sikre seieren for Arsenal, som klatrer opp til andreplass på tabellen etter en helg der resten av topplagene har gitt fra seg viktige poeng.

– Det er synd at store avgjørelse ikke går vår vei denne gangen heller. Vi har vært uheldige mot de tidligere. Vi vet hva som skjedde i sluttminuttene i forrige kamp. Det har skjedd igjen i dag med en offside. Laget gjør jobben og holder linjen slik at vi kommer oss ut av boksen. Det er offside. Glem straffen. Er det offside, så er det offside, sier Burnley-manager Sean Dyche.

Han refererer til situasjonen på overtid i oppgjøret mellom lagene på Turf Moor tidligere denne sesongen da Koscielny ble matchvinner på overtid med en handsscoring.