SOLEKLAR «REKORD»: American Airlines Center har en kapasitet på 20 000 tilskuere, men lørdag kunne de melde om 1,5 millioner fremmøtte.
SOLEKLAR «REKORD»: American Airlines Center har en kapasitet på 20 000 tilskuere, men lørdag kunne de melde om 1,5 millioner fremmøtte. Foto: Twitter

Trump-trollingen går sin seiersgang på nettet

Slik latterliggjorde NHL-laget Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bilde fra opppgjøret mellom Dallas Stars og Washington Captials lørdag kveld går sin seiersgang på nettet.

Donald Trumps pressetalsmann, Sean Spicer, sørget for store overskrifter da han blant annet påsto at fredagens innsettelse var den best besøkte i historien.

Det fikk Dallas Star til å ha det litt moro på presidentens bekostning. Da de annonserte publikumstallene på storskjerm kunne man lese:

«Kveldens tilskuertall: 1,5 millioner.»

Hjemmebanen til Dallas Stars, American Airlines Center, har for øvrig en kapasitet på 20 000.

I sin første briefing beskyldte Donald Trumps talsmann pressen for løgn i forbindelse med presidentinnsettelsen.

Hans angrep på pressen har sørget for store reaksjoner, og hans tordentale har sørget for at han sammenlignes med Komiske Ali.

Spicer hevdet blant annet at bilder som ble tatt fra innsettelsen var tatt fra en spesiell vinkel for å skjule den enorme støtten fra Trump. Han siktet da til bilder som viser at det var langt flere folk i gatene da Obama ble innsatt som president i 2009.

Trump selv har vært ute på Twitter og skrytt av gode seertall.

– Wow, tv-ratingen kom akkurat: 31 millioner så innsettelsen, 11 millioner mer enn den veldig godt sette for fire år siden, skriver han.

Ifølge analyseselskapet Nielsen var det 20,6 millioner som så innsettelsen av Obama for fire år siden. Det Trump ikke nevner er at en presidents andre innsettelse pleier å være mindre sett enn den første.

Da Obama først ble innsatt i 2009, var det 37,7 millioner seere som benket seg foran tv-skjermen. Altså rundt 6,7 millioner flere enn det var som så på Trump.

PS: Dallas Stars tapte til slutt 3-4 mot Washington Capitals etter spilleforlenging.