Nytt tap gjør Leicester historisk dårlige

– De ligner ikke på seg selv, sier Petter Myhre etter Leicesters 0-3-nederlag for Southampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton-Leicester 3-0

22 kamper ut i sesongen har Leicester nådd et bunnpunkt. Søndagens 0-3-nederlag for Southampton gjør Leicester tangerer Ipswich-laget fra 1962/1963-sesongen som den svakeste tittelforsvareren i historien.

– Ligner ikke på seg selv
Forrige sesongs Premier League-mester har kun vunnet fem kamper, spilt seks uavgjort og tapt elleve ganger. TV 2s eksperter er skremte over det de ser.

– De ligner ikke på seg selv. En ting er å tape fotballkamper fordi motstanderen er bedre og utnytter sine styrker. Men det som Leicester var gode på forrige sesong, er de fryktelig svake på denne sesongen, sier Petter Myhre.

Borte mot Southampton mot St. Mary's var det ingenting å glede seg over for Leicester. Vertene hadde tapt fire kamper på rad, men kunne juble for tre enkle poeng etter scoringer av James Ward-Prowse, Jay Rodriguez og Dusan Tadic.

– Leicester er milevis unna det man forventet før sesong. De hadde en eventyrsesong i fjor, som var et unntak. Men det forundrer meg at det går an å se så ustrukturert ut når de var et lag som imponerte stort med det taktiske i fjor. Nå ser det tilfeldig ut, sier Brede Hangeland.

– Jeg kan se frustrasjonen i noen av bærebjelkene – Huth, Morgan. Det må være en spesielle opplevelse å oppleve det de gjør nå kontra det i fjor. Tinkerman (Ranieri) har mye å jobbe med.

For tøff belastning
I februar venter en formidabel oppgave når et av Europas beste lag for øyeblikket, Sevilla, venter i åttedelsfinalen i Champions League. Men det bør være en marginal bekymring, mener Myhre.

Det er bare fem poeng ned til nedrykksplass i ligaen, og uten bedring i de kommende ukene blir det en kamp for å overleve i det gode selskap.

– Jeg snakket med en som hadde snakket med en av de fysiske trenerne til Leicester. De sa at de traff perfekt med totalbelastningen forrige sesong. De hadde ikke Europa å konsentrere seg om, de spilte 43 kamper og intensitetsstyringen i ukene var perfekt. Nå innrømmer de at de har bommet denne sesongen. Det er mye mer å ta hensyn til med Champions League-spill. De har ikke funnet den optimale måten ennå. De er ikke i god nok fysisk forfatning til å takle begge deler, sier Myhre.