Thingnes Bø tok Norges første verdenscupseier for sesongen

Skiskytterne har funnet VM-formen – fire nordmenn blant de elleve beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anterselva/Bergen (TV 2): I det siste rennet før VM viste de norske løperne at formen er som den skal drøyt tre uker før startskuddet går i Hochfilzen.

Norge fikk fire blant de elleve beste - sterkest av dem alle var Johannes Thingnes Bø (23).

– Herregud, så deilig
Stryningen skjøt feilfritt på herrenes fellsstart og vant etter å ha parkert franske Quentin Fillon Maillet i spurten i Anterselva. Dette var Norges første verdenscupseier for sesongen.

– Herregud, så deilig!, sa Thingnes Bø til NRK etter å ha avgjort fellesstarten.

– Jeg hadde glemt hvordan dette var egentlig. Det var utrolig deilig å vinne, ingenting er som å gå først over streken, fortsetter 23-åringen til TV 2.

– Var det taktisk spill på sisterunden?

– Jeg prøvde å sette tidlig fart, for jeg så Shipulin kom, så jeg sa til franskmannen: "Vi må hjelpe hverandre". Jeg trodde ikke han skulle gå foran så lenge, men det var bra for meg. Det var enkel match i finishen. Det er herlig å være i de situasjonene hvor man føler at man er sterkere.

Se Thingnes Bø vinne fellesstarten i videovinduet øverst på siden! Video med tillatelse fra NRK.

– Tenkte på Tarjei
Etter seieren skjenket Thingnes Bø en tanke til broren Tarjei som har slitt med sykdom denne sesongen og fremdeles ikke er 100 prosent sikker på om han får gå i VM.

– Jeg tenkte på Tarjei på sisterunden, at han fulgte med. Jeg prøvde å tenke litt på hva vi har snakket om, for vi diskutert litt taktikk og sånn, og jeg forsøkte å bruke det etter beste evne, sier Thingnes Bø.

– Jeg tror Tarjei var gira foran TV-en. Han ble nok friskmeldt av å se meg herje i dag.

Solid laginnsats
Verdens beste skiskytter, Martin Fourcade, skjøt seg ut av seierskampen med to bom på den siste skytingen. Det samme gjorde Emil Hegle Svendsen og Lars Helge Birkeland med ett bomskudd og Bjørndalen med to.

Hegle Svendsen endte på fjerdeplassen bak tredjemann Anton Shipulin. Lars Helge Birkeland og Ole Einar Bjørndalen gikk i mål til henholdsvis tiende- og ellevteplass.

Dermed fikk Norge de fire løpere som stilte til start inn blant de elleve beste – en meget lovende tendens før herrene starter VM i skiskyting i Hochfilzen med sprint 11. februar.

– Hvor viktig er dette for moralen?

– Det er på tide. Vi har ikke vunnet før i år. Nå slipper vi de kritiske spørsmålene på pre-campen. Nå kan alle bare roe ned. God norsk laginnsats i dag, så kan bli bra i VM, det, sier Thingnes Bø.

PS: Bø var den eneste av de 30 startende på fellesstarten som skjøt fire feilfrie serier.

Se hele resultatlisten i TV 2s Sportssenter!