Kristoffersen kjørte ut i Kitzbühel

– Jeg tror ikke dette skal gå altfor mye inn på meg, sier Kristoffersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha vunnet fire av seks slalåmrenn denne sesongen møtte Henrik Kristoffersen (22) motgang i Kitzbühel.

Depper ikke
Midtveis i bakken i den første omgangen feilet Rælingen-kjøreren og mistet kontrollen. Det resulterte i et møte med snøen, og dermed gikk sjansen til å vinne slalåmrenn nummer tre på rad i verdenscupen fløyten.

– Jeg kommer ganske fort gjennom hårnålen, og kjører fort i det partiet. Jeg krysser skiene rett før kanten, og da fester det ikke så bra på isen, sier Kristoffersen til NRK.

Se video øverst på siden av utkjøringen! (Video med tillatelse fra NRK)

Kristoffersen har ikke kjørt ut i et slalåmrenn siden 6. januar i Zagreb i 2015. I storslalåm kjørte Kristoffersen sist ut 12. desember i 2015 i Val d'Isere.

– Jeg har kjørt 20 slalåmrenn i verdenscupen uten å kjøre ut. Jeg har vunnet tolv av dem, så jeg tror ikke dette skal gå altfor mye inn på meg, sier Kristoffersen.

Ifølge Det internasjonale skiforbundets hjemmesider er har Kristoffersen komme til mål i de siste 21 verdenscuprennene i slalåm.

Utkjøringen i Kitzbühel gjør at Kristoffersen kommer til å gi fra seg poeng til hovedutfordrer Marcel Hirscher i kampen om å vinne slalåmscupen.

Østerrikeren leverte nemlig en forrykende andreomgang og kjørte seg opp fra niendeplass til en overlegen seier. Leif Kristian Haugen lå på femteplass etter den første omgangen, og endte til slutt på fjerdeplass - fattige fire hundredeler fra pallen. Det er karrierebeste for 29-åringen i et slalåmrenn i verdenscupen.

Briten Dave Ryding var sistemann ut i andre omgang og kjørte ned til andreplass – Storbritannias første pallplass i alpint siden 1981.

Til Schladming
Kristoffersen var ikke den eneste som kjørte ut i en meget krevende og isete Kitzbühel-løype. Blant andre André Myhrer, Manfred Mölgg, Mathias Hargin, Patrick Taler, Manuel Feller og Luca Aerni klarte ikke å komme seg til mål i den første omgangen.

Tirsdag er det nytt verdenscuprenn i Schladming. Der startet eventyret for Kristoffersen da han tok sin første verdenscupseier i 2014.

– Dette spiller ingen rolle med tanke på Schladming. Jeg vet at jeg fort på ski. Nå gjelder det å nullstille og snakke litt med fatter'n for å høre hva han har å si. Jeg kommer nok ikke til å bruke veldig lang tid på å nullstille meg, sier Kristoffersen til NTB.