Fly forbannet Guardiola etter at City ble snytt for straffe og seieren glapp mot Spurs

Pep Guardiola var rasende på sidelinjen etter at seieren glapp for Manchester City mot Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City – Tottenham 2-2:

To brølere av Hugo Lloris sørget for at Leroy Sané og Kevin De Bruyne kunne sende Manchester City opp i 2-0-ledelse i mot Tottenham.

Men en redusering fra Dele Alli og en omstridt scoring av innbytter Heung-min Son sørget for at toppkampen endte 2-2.

Se sammendrag øverst!

Sons scoring kom like etter at Manchester City ble snytt for straffespark.

– Er dommeren det første du spør meg om? Er dere fra BBC? Jeg vil snakke om fotball, og ikke om dommeren, sa City-sjefen.

– Men det som skjedde var veldig synd. Det var en kopi av det som har skjedd tidligere denne sesongen. Vi skapte mange sjanser, men scoret ikke nok. Fremover må vi bare spille bedre. Vi er triste for det som skjedde, for vi hadde fortjent mer. Jeg synes synd på spillerne, men er samtidig stolt over dem fordi vi spilte veldig, veldig godt, sa Pep Guardiola i kampintervjuet etter kampslutt.

Spurs-sjef Mauricio Pochettino var også ordknapp om straffesituasjonen.

– Det første målet vi slapp inn var hands i forkant. Jeg vet det er vanskelig for dommeren. Men slik er det i England. Fra min side så vil jeg ikke snakke om dommeren, heller om fotball, sa Spurs' manager, og la til:

– Men for å være ærlig så var City bedre og fortjente mer. De gjorde det vanskelig for oss. De skapte mange sjanser. Etter pause var vi bedre og spilte med mer energi. Vi viste karakter og spillerne fortjente et godt resultat, mente han.

– Må føles som et tap for Guardiola
Kommentator Simen Stamsø Møller mener Guardiola hadde all grunn til å være misfornøyd og frustrert etter kampen.

– Kampen fikk ingen vinner. For Guardiola vil nok dette føles som et tap. Dommer Andy Marriner valgte å ikke gi City straffespark, og få sekunder etterpå utlignet Tottenham, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

På sidelinjen var City-sjef Pep Guardiola rasende på dommeren. For like før Spurs' 2-2-scoring skulle nemlig City hatt straffespark da Kyle Walker dyttet Raheem Sterling i ryggen innenfor 16-meteren.

– Det skulle vært straffespark, for det var virkelig et dytt av Walker på Sterling. Han satte Sterling ut av balanse, slo TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller fast om situasjonen som gjorde Guardiola fly forbannet.

– Et soleklart straffespark, og Kyle Walker skulle vært utvist, samtykket TV 2-ekspert Petter Myhre i studio.

TV-bildene viste at Guardiola slengte seg ned og slo i bakken i sinne etter Tottenham utlignet.

– Guardiola hadde all grunn til å være sint. Det må føles ufattelig tungt. City spilte en kanonkamp og var en klasse bedre enn Tottenham. Men de fikk bare ett poeng, og da er det lett å føle med Guardiola, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– En helt annen glød og innstilling av City
Manchester City skapte de største sjansene det første kvarteret på Etihad.

Blant annet skjøt Sergio Agüero over mål i god posisjon fra like utenfor 16-meteren.

Dessuten fikk Pablo Zabaleta avsluttet ved to anledninger, men begge gangene gikk avslutningen fra City-spilleren utenfor.

I det 34. minutt fikk Sané en kjempemulighet til å sende City i ledelsen. Tyskerens heading gikk også utenfor.

To minutter senere headet Agüero rett i klypene på Tottenham-keeper Lloris i god posisjon. Sekunder etterpå testet argentineren Spurs-keeperen igjen, som denne gang slo ballen til corner.

Ingen lagene maktet å score i før hvilen på Etihad.

– Pablo Zabaleta kunne fort scoret et mål i denne kampen. Men det ble ingen mål. Manchester City var det beste laget, og spilte med en helt annen innstilling og helt annen glød enn i Everton-kampen. Pep Guardiola kan være fornøyd med hva City har skapt den første omgangen, oppsummerte TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

– Han leverer i de store kampene
Fire minutter etter pause scoret omsider City. Sané ble spilt gjennom alene med keeper. Lloris bommet på ballen, og Sané fikk en enkel jobb med å trille inn 1-0-ledelse.

– City har hatt haugevis med sjanser, så kom omsider scoringen. Sané leverer i de store kampene igjen. Akkurat som mot Arsenal scoret Pep Guardiolas sommerkjøp, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om tyskerens scoring.

Dermed måtte Tottenham fremover på banen.

Manchester City var imidlertid svært solide i gjenvinningen av ballen, og fremstod som et vanlig Pep Guardiola-lag.

Og noen minutter etter 1-0-scoringen doblet City ledelsen. Tottenham-keeper Hugo Lloris glapp ballen rett foran beina på Kevin De Bruyne, og han fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0.

– Det var en kjempetabbe av Lloris, og 2-0 til City. Det var rett og slett fryktelig keeperspill av Lloris, sa Stamsø Møller.

Alli reduserte for Spurs
I det 57. minutt reduserte Dele Alli for Tottenham. Han møtte et innlegg fra kanten fra Kyle Walker perfekt med hodet og satte sikkert inn 2-1-scoringen for Spurs.

– Dele Alli gjorde en kjempeprestasjon der. Det var Allis ellevte i Premier League denne sesongen. For en spiller, skrøt Stamsø Møller.

Tottenham jaget utligningsmålet etter reduseringen. Men midtstopper Alderweireld måtte forlate banen i det 63. minutt med det som så ut som en strekkskade.

Fra før er som kjent midtstopper Jan Vertonghen langtidsskadd.

Snytt for straffespark
Kvarteret før slutt ble Sterling spilt gjennom alene med keeper. TV-bildene viste at Sterling fikk et dytt i ryggen i det han skulle avslutte, og en rasende Pep Guardiola skrek på straffespark. Dommeren vinket spillet videre.

– Det skulle vært straffespark, for det var virkelig et dytt av Walker på Sterling. Han satte Sterling ut av balanse, slo Møller fast.

Ett minutt senere scoret Tottenham. Innbytter Son var på rett plass etter et innlegg i feltet og lurte inn 2-2-scoringen.

– Det skjedde like etter at City skulle hatt straffespark. Tottenham var meget effektive der. Det var helt på offiside-grensen i forkant der, men avslutningen var det ikke noe å si på. Manchester City hadde i hvert fall ikke dommeren med seg her, konkluderte kommentator Stamsø Møller.

Ni minutter før slutt kom nysigneringen Gabriel Jesus på banen for Manchester City og satte umiddelbart fart i angrepet. Han fikk ballen i nettet og jublet for scoring like etter, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

City jaktet febrilsk for å skaffe seg vinnermålet i sluttminuttene. Men den tette og intense kampen endte 2-2 på Etihad - et resultat City hadde mest grunn til å være misfornøyd med.

Guardiola gjorde to endringer – nysigneringen startet på benken
Manchester City gjorde to endringer etter det nedslående 0-4-tapet mot Everton i forrige serierunde.

John Stones ble plassert på benken og erstattet av Aleksandar Kolarov, mens Bacary Sagna ble erstattet av Leroy Sane.

Brasilianske Gabriel Jesus startet på benken etter at 270-millionersovergangen fra Palmeiras ble fullført tidligere i januar.

Vincent Kompany var også på benken, etter ha vært ute siden november.

Med sju strake seire i bagasjen gjorde Tottenham kun én endring før storkampen mot Manchester City.

Jan Vertonghen, som ble skadet i 4-0-seieren mot West Brom, ble erstattet av Østerrikes Kevin Wimmer.

Slik startet lagene:

Manchester City (4-1-4-1): Bravo - Zabaleta, Otamendi, Kolarov, Clichy - Toure - Sterling, Silva, De Bruyne, Sané - Agüero

Tottenham (3-4-3): Lloris - Dier, Alderweireld, Wimmer - Walker, Wanyama, Dembele, Rose - Dele Alli, Kane, Eriksen