Svendsen: – Jeg er som Northug, han har begynt å tape spurter han også

Alt lå til rette for norsk seier på lørdagens skiskytterstafett i Antholz, men Emil Hegle Svendsen måtte gi tapt i spurten mot tyske Simon Schempp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø sendte Svendsen ut med en trygg ledelse på ankeretappen, men nordmannen fikk selskap av tyske Simon Schempp etter stående skyting. I en nervepirrende spurt var tyskeren sterkest med minste margin.

Hegle Svendsen hadde en klar plan om å være først inne på oppløpet. Det klarte han, men det gikk likevel galt for 31-åringen.

– Jeg gjorde som planen var. Jeg holdt høyre inntil gjerdet hele veien rundt hesteskoen der, og så kutte over og ta det midterste sporet på oppløpet. Det tror jeg ikke Schempp var forberedt på. Han forsøkte også å ta midtsporet, så vi kom ganske nære hverandre. For ikke å tråkke på ham, så tok jeg et steg inn til siden. Da mistet jeg litt trøkk. Det var for at vi ikke skulle klinsje inni hverandre, forklarer han til TV 2.

– Du var en gentleman, rett og slett?

– Jeg var kanskje litt for gentleman der. Det var for ikke å tryne, rett og slett, sier han.

– Er som Northug
På spørsmål om spurtene hans er blitt dårligere, spøker Svendsen om en annen merittert mann som også har passert 30.

– De andre har kanskje blitt bedre. Jeg er som Northug, han har begynt å tape spurter han også, smiler Svendsen.

Men trønderen er helt klar på at han er på rett spor nå.

– Absolutt. Jeg føler meg mye bedre enn jeg gjorde for ett år siden. Det går rett vei, selv om jeg helst skal være enda bedre. Jeg vet ikke hvor mye jeg kan forvente med den oppladningen jeg hadde i høst, sier han.

– Nære på
Lars Helge Birkeland og Henrik L'Abée-Lund gikk de to første etappene for Norge. Russland tok tredjeplassen, 33,6 sekunder bak Tyskland.

Birkeland gikk åpningsetappen og leverte to fulle hus ved hjelp av to ekstraskudd. På stående skyting lå Henrik L'Abée-Lund an til å gå først ut av standplass, men trengte tre ekstraskudd på å få ned den siste blinken.

– Skjelven kom mer og mer. Det var nære på. Jeg var fryktelig glad for at den siste gikk ned, fortalte L'Abée-Lund, som gikk sterkt i sporet og tok inn 16,4 sekunder på ledende Russland før veksling.

Ekstraskudd
En revansjelysten Johannes Thingnes Bø fortsatte jakten på det russiske laget sammen med tyske Arnd Peiffer. Med to fulle hus og kun ett ekstraskudd tok Thingnes Bø seg forbi Dmitrij Malysjko, som sviktet på liggende, før han parkerte Peiffer i sporet og sendte Emil Hegle Svendsen ut med en ledelse på 17,7 sekunder på Tyskland.

Dermed handlet det hovedsakelig om å unngå strafferunder for Svendsen, som ble jaget av Simon Schempp. Svendsen leverte en rask og feilfri serie på liggende, men to ekstraskudd på stående betydde at nordmannen måtte krige med Schempp om seieren i sporet. På oppløpet fikk tyskeren skien over streken først.

Ole Einar Bjørndalen, som var beste norske i fredagens normaldistanse, sto over lørdagens stafett.

Søndag er det fellesstart for mennene i Antholz.

(©NTB)