Rooney ble tidenes United-toppscorer med frisparkmagi

– Det er en stor ære, sier Manchester United-kaptein Wayne Rooney etter å ha reddet poeng mot Stoke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Manchester United 1-1

Stoke holdt ut i 93 minutter og 31 minutter, men så brast demmingen.

– En legende
Med et aldeles utsøkt frispark banket Wayne Rooney inn 1-1-scoringen og sørget samtidig for at han er tidenes mestscorende United-spiller gjennom tidene. Målet sender ham forbi Sir Bobby Charlton og opp på 250 fulltreffere.

– Det er en stor ære etter alle årene jeg har vært i denne klubben. Det er noe jeg ekstremt stolt over, sier en lavmælt Rooney, som naturligvis hylles av sin egen manager.

– Det er en rekord for den største klubben i England, og en av de største i verden. Det er en rekord som tilhørte en legende i engelsk fotball. Nå blir Wayne definitivt en legende i Manchester United, sier José Mourinho.

– Jeg lyver om jeg sier at jeg ikke er skuffet over å miste rekorden, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er glad på Rooneys vegne, sier Charlton ifølge Uniteds Twitter-konto.

– Wayne fortjener plassen i historiebøkene til denne fantastiske klubben, og jeg er sikker på at han kommer til å score mange flere mål. Bra gjort, Wayne. Jeg er veldig glad på dine vegne. Du har vært en fantastisk tjener for klubben, og måtte det fortsette, sier Sir Alex Ferguson.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Misfornøyd Mourinho
Rekordscoringen forhindret dermed at United gikk på klubbens første Premier League-tap siden 0-4-ydmykelsen mot Chelsea 23. oktober for 90 dager siden.

– Vi fikk nok et uavgjortresultat. Vi har for mange uavgjort for den angrepsfotballen vi produserer. Motstanderens keepere er alltid fenomenale mot oss, men vi bommer på sjanser. For mange, noen av dem for enkle, sier Mourinho.

United har gått 13 kamper ubeseiret i Premier League og har henger fremdeles med i kampen om en plass i topp fire.

 Fletcher med utsøkt vollescoring – kunne nesten ikke tro det

United dominerte
Det var total enveiskjøring på Bet365 Stadium, men Manchester United maktet ikke å matche Stokes effektivitet i en frenetisk fotballkamp.

Stoke fikk god hjelp av Juan Mata 18 minutter ut i kampen da spanjolen var uheldig. Eric Pieters la inn fra venstresiden og styrte ballen i eget nett.

Gjestene fra Manchester hadde sjanser nok til å få noe mer enn ett poeng ut av denne kampen. Den uheldige Mata fikk anledning til å gjøre det godt igjen halvtimen ut i kampen da Zlatan Ibrahimovic serverte ham på åpent mål, men spanjolen satte ballen over tverrliggeren på åpent mål.

United stanget og stanget, men slet med å skape de helt store sjansene. Ibrahimovic misbrukte mulighetene i gode posisjoner, mens Paul Pogbas susende skudd like før pause ble reddet av Lee Grant.

For Stoke sin del handlet det om å levere varene i for, man måtte langt inn i den første omgangen før vertenes første skudd på mål kunne skrives ned i sjanseprotokollen.

United fortsatte å dominere, men verken Marcus Rashford eller Pogba maktet å utnytte sjansene de fikk. Like før slutt virket det som at alt håp var ute da Jesse Lingards skudd gikk i tverrliggeren, men så steg Rooney fram.

Med et vakkert frispark sørget United-kapteinen for 1-1.

  Coleman senket Crystal Palace