Norge Lekte seg til kvartfinale i Vm:

– Det Norge driver med er stor håndball-idrett

Norge stoppet effektivt Kiril Lazarov og imponerte stort mot Makedonia i åttedelsfinalen. Nå venter Danmark eller Ungarn i kvartfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge – Makedonia 34-24:

Se høydepunkter fra kampen øverst!

Norge er klar for kvartfinalen i VM etter å ha kriget seg til en overbevisende og bunnsolid 34-24-seier mot Makedonia i Olympic Hall i Albertville lørdag.

– Vi fikk Makedonia slitne. I første omgang bommet vi litt, men i pausen sa jeg at vi måtte ut i det samme tempoet. Det var en fantastisk prestasjon av mange spillerne. Tangen kom også inn og gjorde en kanonjobb. Det er moro, sa Berge til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Makedonia ble slitne, det er det ikke noen tvil om. Det var en bra prestasjon. Jeg vet ikke om andre lag som har slått Makedonia med ti mål i årets VM, i hvert fall, fortsatte han.

– Vil du ha Danmark eller Ungarn i kvartfinalen?

– Jeg vet at det blir Danmark. Nå skal jeg hjem å se dem. Det er det laget med kanskje størst bredde. Men det finnes ting vi kan ta dem på. Det blir en formidabel oppgave, men vi tror på seier så det griner, svarte Berge og gliste.

– Vi spilte med en god følelse
Kristian Bjørnsen er ikke overrasket over at Norge nå er i kvartfinalen.

– Det har jo gått bra hele mesterskapet. Vi hadde en plan om å kjøre dem hele kampen, og vi spilte med en god følelse, sa Bjørnsen til TV 2, og fikk støtte av Magnus Jøndal.

– Det blir en tøffere kamp mot Danmark. Men vi tar med oss godfølelsen. Vi hadde en tøff første omgang mot Makedonia, men løp fra dem i andre. Nå skal vi hvile litt og ta med oss en god følelse inn i kvartfinalen, mente Jøndal.

Eivind Tangen kom inn og scoret fire mål etter pause.

– Det er helt sinnsykt. Vi løper og løper og bare maler på. Det er en sinnssyk prestasjon av oss. Jeg regner med det blir Danmark i kvartfinalen, men vi kunne gått hatt Chile, for å si det sånn. Det blir spennende å se hvor langt vi kan nå, sa Tangen etter kampslutt.

– Rett og slett stor håndball-idrett
TV 2-ekspert Bent Svele ble mektig imponert over det Norge viste, spesielt etter pause.

– Mye av det Norge presterte i andre omgang var rett og slett stor håndballidrett. Det var herlig å se på. Nå blir det mest sannsynlig regjerende OL-mester Danmark i kvartfinalen, slo eksperten fast.

– Etter å ha sluppet Makedonia inn i kampen i første omgang, var det enveiskjøring for Norges del etter pause. Makedonia ble utspilt, konstaterte Svele.

Norge tok Makedonia på fysikken.

– Vi skal løpe dem i senk. Vi skal løpe mer og vi skal løpe fortere enn dem, sa Ole Erevik om kampplanen like før kampstart.

Det lyktes Norge med. Etter å ha sluppet Makedonia inn i kampen før pause, økte Norge tempoet betraktelig i andre omgang og stakk tidlig ifra. Det siste kvarteret var seieren aldri truet.

Sagosen lot seg ikke distrahere
Kluss med kampuret førte til at det ble noen minutters stopp i spillet i åpningsminuttene.

Sander Sagosen lot seg imidlertid ikke prege, og banket inn kampens første scoring etter et straffekast. Like etter fikk Norge straffekast igjen, og samme Sagosen doblet ledelsen.

Etter seks minutter hadde ledet Norge 4-2, men Makedonia hang godt med. Tolv minutter ut i kampen var nemlig stillingen 5-5.

– Vi var litt slurv unna en klar ledelse mot Makedonia. Norge har ikke vært effektive nok, og har gjort for mye feil. Det var noen små feil som kostet oss noen mål, konstaterte TV 2-ekspert Bent Svele.

– Klarte ikke å sette høyt nok press på Makedonia!
Etterhvert fikk Christian Berges menn litt mer orden på effektiviteten og gikk opp i en 8-5-ledelse.

Igjen svarte Makedonia, og 21 minutter ut i kampen var stillingen 8-8. Så sendte Kiril Lazarov Makedonia opp i en 8-9-ledelse.

– Vi klarte ikke å sette høyt nok press på dem, og tempoet i spillet til Norge var for lavt, sukket Svele.

– Vi må tørre å satse, oppfordret landslagstrener Christian Berge i en timeout.

Etter åtte målløse minutter fikk Norge inn 9-9-scoringen.

Deretter sendte Sander Sagosen Norge i ledelsen til 10-9 med det som var den kommende PSG-spillerens fjerde scoring for kampen. Norge kunne gå til pause med en tomålsledelse, 12-10.

Lund: – Måtte spille mer aggressivt!
– Vi må være mer aggressive, sa Norges assistenttrener Børge Lund til TV 2 Sporten før andre omgang.

Pausepraten så ut til å virke, for noen minutter ut i andreomgang økte Norge ledelsen til 16-11.

Norge styrte spillet og gikk senere opp til en 18-13-ledelse.

– Det er viktig at vi klarer å holde dette inn. Fokus hele tiden. Fokus, fokus, fokus, sa Berge i en timeout på stillingen 21-14 til Norge.

Norge fortsatte å fly høyt og da Sander Sagosen dunket inn 25-17-ledelse, og Makedonia traff stolpen like etter, begynte TV 2-ekspert Bent Svele virkelig å tro på at dette ville holde helt inn.

– Makedonia sliter virkelig nå, mens Norge spiller kontrollert. Det eneste som betyr noe nå for Norge er å vinne. Mye av det Norge presterte i 2. omgang var rett og slett stor håndballidrett. Det var rett og slett herlig å se på, konstaterte han.

Ni minutter før slutt ledet Norge 28-19, og de siste minuttene ble en transportetappe for Christian Berges menn. Norge vant til slutt med ti mål, 34-24.

I kvartfinalen møter Norge vinneren av søndagens åttedelsfinale mellom Ungarn og Danmark. Norges kvartfinale spilles tirsdag kl. 17.00 og sendes direkte på TV 2.