Northug langt bak i renn-comebacket

Beskjeden plassering for Petter Northug på Sjusjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug stilte til start i sitt første renn siden verdenscuphelgen på Lillehammer i starten av desember, og i norgescuprennet på Sjusjøen gikk 31-åringen i mål ett minutt og 22,9 sekunder bak vinneren Mathias Rundgreen.

Det endte med en 26. plass for 31-åringen.

– Håndbrekket på
Northug har brukt den siste uken på høydeopphold i Sveits og håper nå å få de riktige svarene med VM i Lahti en drøy måned frem i tid. Treningen i høyden satt fremdeles i på lørdagens 15 kilometer på Sjusjøen.

– Det er med håndbrekket på fra dag én. Det var en fin gjennomkjøring i en fin løype, sier Northug til Skiforbundets TV-kanal.

Nå tar Northug turen til Trøndelag og søndagens Uglarenn. Der håper mosbyggen på ytterligere fremgang.

– Jeg håper å ha en litt bedre følelse i morgen. Da er det noen gode trøndere på start, så jeg regner med å ha god matching der også, sier Northug.

– Som forventet
Ettersom Northug kom rett fra høydeopphold var ikke trener Stig Rune Kveen overrasket over at han var et stykke bak lørdag.

– Det var som forventet på dag én. Petter kom hjem fra høyden sent i går kveld. Vi visste han kom til å være litt dø i muskulaturen. Han gikk ikke i kjelleren, men gikk kontrollert. Nå har jeg ikke snakket med Petter etter målgang, men det var som forventet, sier Kveen til TV 2.

– Hvor brutalt er det å gå skirenn etter lange opphold uten trening og så på høydeopphold?

– Det er brutalt. Han kjente under oppvarmingen at pulsen var unormalt høyt på grunn av at kroppen ikke helt skjønte hva som skjedde, sier treneren.

– Nå har han fungert på trening over lengre tid, og Petter sier og vet at det er viktig å få gått denne gjennomkjøringen og konkurranser. Det er fokuset fremover, fortsetter Kveen.