Tabelljumbo Swansea sjokkerte Liverpool på Anfield

Det så ut til å gå mot Liverpool-comeback, men forsvarsrot sørget for tre tapte poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Swansea 2-3

Det så ut til å gå mot et Liverpool-comeback da to scoringer av Roberto Firmino sørget for at det stod 2-2 med 20 minutter igjen av kampen. Men så skjedde ikke.

Hangeland: – Klassisk undervurdering
Rot i Liverpools forsvar og en takling fra Ragnar Klavan som ble en perfekt pasning til Gylfi Sigurdsson, sørget for en overraskende og knallsterk 3-2-seier for tabelljumbo Swansea på Anfield.

– Jeg har ingen forklaring på det. Det var fire-fem muligher til å takle. Til slutt er en mann ledig inne i boksen, det gir ingen mening, sier manager Jürgen Klopp.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Dette var tre poeng tapt for et Liverpool-lag som prøver å holde følge med de øvrige lagene i toppen.

– Er det rettferdig? Kanskje ikke. Er det fortjent? Ja, for de brukte sjansene sine. Vi brukte ikke alle sjansene våre. Nå er det 3-2 og det føles ikke bra, sier Klopp.

Etter to poeng på tre kamper i Premier League etter nyttår er avstanden opp til ligaleder Chelsea sju poeng før blåtrøyene tar imot bunnlaget Hull hjemme på Stamford Bridge søndag. I storkampene har Liverpool levert denne sesongen, men det er blitt tap mot Burnley, Bournemouth og Swansea.

– For meg ser dette ut som en klassisk undervurdering. De gikk fra en kjempestor kamp sist helg mot United og fikk et bra poeng der. Klopp dro med seg den kampen langt ut i uken. Allerede der setter du litt for dårlig fokus på denne kampen. Dette var en walkoverkamp som bare skulle vinnes i påvente av de påfølgende kampene. Jeg tror at inngangen til Liverpool har vært feil. Det fikk de svi for, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Nå spørs det om lørdagens nederlag var et farvel til drømmen om Premier League-tittelen for Jürgen Klopp og Co.

Kjip førsteomgang – forrykende andre
Etter en førsteomgang med ytterst få store sjanser dersom man ser bort fra et brasseforsøk fra Adam Lallana og et stolpeskudd fra Tom Carroll, tok det fyr etter hvilen.

Fernando Llorente var mannen som sendte Swansea-fansen ut i euforisk jubel – og det to ganger.

Først pirket den høyreiste 31-åringen inn 1-0 etter en corner, før den spanske spissen stanget inn en utsøkt innlegg fra Carroll ikke lenge etter.

Men det er alltid grunn til bekymring for baklengsmål når man møter laget som har scoret flest mål i Premier League denne sesongen. Og den er som regel berettiget.

55 minutter var spilt da James Milner fant Roberto Firmino inne i feltet. Brasilianeren headet rolig og behersket inn reduseringen for rødtrøyene.

Det var han også med 20 minutter igjen av kampen. Angriperen viste høy klasse da han tok ned ballen med brystet og satte inn 2-2.

Det fleste trodde nok at det neste som skulle skje var at Liverpool snudde kampen, men den spådommen falt i grus da Ragnar Klavan og resten av forsvaret rotet det fullstendig til. Midtstopperens takling ble en perfekt pasning til Gylfi Sigurdsson. Islendingen gjorde ingen feil da han avgjorde kampen for Swansea med sin sjette scoring for sesongen.