Fire personer funnet i live etter snøskredet i Italia

11 personer er reddet ut fra snømassene som ruinerte hotellet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble flere funnet i live etter snøskredet i Italia, og lørdag melder italiensk brannvesen på Twitter at ytterligere fire er funnet i live.

Det skal dreie seg om to kvinner og to menn som ble reddet etter at snøskredet traff Hotel Rigopiano i Farindola.

Til sammen fem personer – to kvinner og tre menn – er bekreftet omkommet i skredet, ifølge ANSA.

Lokale myndigheter i Pescara kom lørdag ettermiddag med den første offisielle oversikten over hvor mange personer som befant seg i hotellet da skredet gikk. De forteller at i alt 23 personer fortsatt ikke er gjort rede for.

– Vi sjekker andre signaler vi får fra under snøen og steinmassene. Det kan være folk i live, men hotellveggene beveger seg også under snøen. Vi må bevege oss svært forsiktig, for det er svært farlige forhold på stedet, sier brigadeleder Alberto Maiolo, som er talsmann for det lokale brannvesenet.

Ifølge ham er i alt 11 reddet, melder nyhetsbyrået AP. Blant dem er fire barn.

På bildet over reddes et av barna til Parete Giampiero (38), som fryktet at kona og barna ikke ville overleve skredet. Men nå er de gjenforent, melder Sky Italia. Giampiero Paretes kone og to barn ble reddet ut sammen med seks andre. 38-åringen var ute i bilen og hentet hodepinetabletter da skredet kom. Han ble også tatt av skredet, men klarte å grave seg ut.

Ble utløst av jordskjelv

Redningsmannskapene fikk den første kontakten med de overlevende ved 11-tiden fredag.

Snømassene som lå pakket rundt konstruksjonen, førte til at redningsmannskapene ikke hørte noe lyd fra menneskene som var fanget i ruinene av spahotellet. Det var hunder som til slutt fant de overlevende.

Samtidig som dramaet fortsetter i fjellene, har myndighetene satt i gang drapsetterforskning. Skredet gikk trolig allerede mellom klokken 16.30 og 17.40 onsdag ettermiddag. Først klokken 04.30 natt til torsdag kom de første hjelpemannskapene frem på ski.

Men katastrofen ble allerede meldt inn kort tid etter at skredet raserte hotellet. Parete har forklart at han ikke ble trodd da han varslet politiet og lokale myndigheter om skredet, og først noen timer etter det første varselet ble redningsaksjonen satt i gang onsdag kveld. Snøskredet ble utløst av flere jordskjelv som rammet området i løpet av onsdag. Fire av skjelvene hadde en styrke på over 5 på Richters skala. (TV 2/NTB)