I DET OVALE KONTOR: President Donald Trump gir fra seg den ferdigsignerte presidentordren som omhandler Obamacare. 
I DET OVALE KONTOR: President Donald Trump gir fra seg den ferdigsignerte presidentordren som omhandler Obamacare.  Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Trump signerte presidentordre mot Obamacare

Donald Trump har signert sin første presidentordre, som handlet om å begrense «byrden» ved Obamacare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like etter paraden fra Kongressen til Det hvite hus, gikk Trump til Det ovale kontoret og signerte sin første presidentordre.

Trumps stabssjef Reince Priebus sier ordren går ut på å «minimere den økonomiske byrden» som følge av Obamacare, «i påvente av avskaffelse».

Presidenten har flere ganger sagt at han vil fjerne helsereformen Affordable Care Act, på folkemunne kjent som Obamacare.

Obamacare ble innført av Barack Obama for å sørge for helseforsikring til millioner av amerikanere som ikke var dekket av annen offentlig forsikring eller av arbeidsgiver. Innføringen reduserte antallet amerikanere uten helseforsikring fra 16 prosent i 2010 til 8,9 prosent i fjor.

For republikanerne har det å reversere Obamas reform hatt høyeste prioritet. Trump har sagt at Obamacare skal bli opphevet og erstattet samtidig, noe som er svært utfordrende med tanke på USAs store og kompliserte helsesystem.

(NTB)