Skjønner du at hun fikk bot? Slik ser skiltet i Bryne ut
Skjønner du at hun fikk bot? Slik ser skiltet i Bryne ut Foto: Margrethe Gausel

Forstår du dette skiltet?

Margrethe skulle bare ta ut penger – fikk bot på 5350 kroner

Margrethe Gausel fra Bryne skulle bare ta ut penger til barnevakten. Det ble veldig dyrt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi hadde vært i et hyggelig selskap. På vei tilbake, kjørte vi inn i Storgata på Bryne. Vi skulle innom minibanken for å ta ut penger til barnevakten. Denne gata har vi kjørt inn mange ganger, forteller Margrethe Gausel til TV 2.

Verken hun eller ektemannen Tormod la merke til at de passerte et forbudsskilt.

– Vi har en ganske stor bil, noe som gjorde at vi ikke fikk øye på skiltet, forklarer hun.

Det var Stavanger Aftenblad som første omtalte denne saken.

– Holdt på å få sjokk

I Storgata sto en politibil, men det tenkte ikke ekteparet over. De parkerte like foran patruljen, gikk til minibanken og tok ut penger.

Da kom politiet bort og ga beskjed om at de ikke hadde lov til å kjøre inn i Storgata. Patruljen forklarte at de ble nødt til å skrive ut en bot.

– Jeg tenkte «fillern også!». Det er surt å få en tusenlapp i bot, sier Gausel.

Boten var ikke på tusen kroner, men på 5350 kroner.

– Jeg holdt på å få sjokk. Vi spurte om de tullet med oss, men det gjorde de ikke.

Hun medgir at hun og ektemannen burde ha visst om skiltet – blant annet fordi saken om skiltene har vært omtalt i lokalavisen. Men samtidig mener Gausel at informasjonen på skiltet er svært kryptisk.

– Selv etter å ha studert skiltet, forstår jeg fremdeles ikke helt hva det betyr.

Mange har fått bot

Men Gausel er på ingen måte alene.

Skiltet i Storgata på Bryne har nemlig sørget for gode inntekter til statskassa. Bare sist helg ble det skrevet ut minst 10 bøter på 5350 kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Selve forbudsskiltet angir at det er forbudt å kjøre inn i gaten med motorvogn. Det er underskiltet med tidsanvisning som er vanskelig å forstå – særlig når man kommer kjørende.

De sorte tallene gjelder hverdag unntatt lørdag, sorte tall i parentes gjelder lørdag, mens de røde tallene gjelder søndag og øvrige helligdager. Konklusjonen er derfor at Storgata er åpen alle dager bortsett fra 12 timer om nettene i helgene.

Skal evalueres

Det var politiet som var pådriveren for å ha kjøreforbud i «kjernetiden» i helgene fordi biler og traktorer utgjorde en fare for personer som var på byen i Storgata.

Til å begynne med nøyde politiet seg med å gi advarsler, men nå mener de at ordningen er godkjent og derfor skriver de bøter når noen bryter forbudet.

– Men vi registrerer at folk fortsatt ikke ser skiltet eller ikke bryr seg om det. Bare sist helg ble det gitt rundt ti bøter. Derfor vurderer vi nå andre tiltak, kanskje en bom, for å gjøre folk oppmerksom på at det ikke skal kjøres i Storgata på nattestid i helgene, sier politioverbetjent Bjørn Søyland til Stavanger Aftenblad.

De nye skiltene skal evalueres til sommeren.