Anerkjent ekspert: – Spillerne er Guardiolas største problem

Fotballekspert og mannen bak Pep Guardiolas biografi, Guillem Balague, mener at han har funnet ut hvorfor Manchester City sliter om dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City – Tottenham lørdag kl. 18.30

Manchester City tapte 0-4 mot Everton forrige søndag, noe som fikk manager Pep Guardiola til uttale at laget nå var ute av gullkampen.

Se hva Ståle Solbakken sa om City etter tapet mot Everton øverst!

Foran sesongen var det knyttet store forventninger til Pep Guardiolas Manchester City-lag. Men etter fem ligatap totalt og en femteplass på tabellen – ti poeng bak ligaleder Chelsea – har Guardiola måttet tåle mye kritikk.

Sky Sports-ekspert Guillem Balague kjenner Pep Guardiola bedre enn de fleste. Han har fulgt Guardiola gjennom hele trenerkarrieren og har også gitt ut biografien om Guardiola – «Another way of winning».

– En kokk kan ikke lage god mat uten rett ingredienser
Balague mener imidlertid at spillerne, og ikke Guardiola, må ta skylden for det som ser ut til å bli en skuffende sesong for Manchester City i Premier League.

– Når du går fra å vinne 5-0 mot West Ham til å tape 0-4 mot Everton, var det første som slo meg at dette ikke ser ut som et Pep Guardiola-lag, slår Guillem Balague fast i sin faste spalte hos Sky Sports.

– Derfor dukker følgende spørsmål om: Kan han løfte laget til å se mer ut som et Pep Guardiola-lag? Mange sier at Guardiola ikke lykkes fordi han er i en helt ny liga. Jeg mener imidlertid at han er i en prosess der han må lære seg å kjenne sine spillere og ligaen, konstaterer han.

– Må kjøpe nye spillere i sommer
Guillem Balague sammenligner Guardiola med en kokk som skal lage gourmetmat med dårlige og feil ingredienser.

– En mesterkokk kan ikke lage den beste maten uten de riktige ingrediensene. I Manchester City har han ikke de spillerne han trenger. Derfor har Manchester City et ansvar for å foreta seg mye bedre signeringer i sommer, og ikke gå glipp av potensielle Guardiola-spillere som Laporte, slår Sky Sports-eksperten fast.

Dersom Manchester City taper storkampen mot Tottenham lørdag kveld kan laget falle til en sjetteplass på tabellen.

– En helt ny test for Guardiola
Balague tror Guardiola for øyeblikket møter en av sine tøffeste utfordringer i trenerkarrieren.

– Kontroll på egne spillere og kontroll på kampene er veldig, veldig viktig for Guardiola. Men Premier League er en veldig emosjonell liga der både motstandernes supportere og dommerne kan sørge for at kampene havner i ubalanse. Dessuten er det vanskeligere å kontrollere kampene når så mange lag spiller med lange baller. Dette er en helt ny test for Guardiola, noe han tidligere har innrømmet både for meg og offentlig, sier eksperten.

Selv om sesongen ikke har gått helt slik Guardiola håpet på, mener Sky Sports-eksperten at det er for tidlig å avskrive Manchester City i tittelkampen.

– Guardiola hadde enorme forventninger knyttet til seg. Derfor ble det sagt at han hadde mislyktes hver gang City tapte. Men hvor mislykket er egentlig Guardiolas prosjekt? De ligger bare to poeng bak Arsenal og tre bak Liverpool og Tottenham. Og alle har hyllet Tottenham og Liverpool for deres fantastiske sesonger, minner Balague om.

Se Manchester City – Tottenham lørdag kl. 18.30