KLAR FOR OILERS: Eric Nystrom.
KLAR FOR OILERS: Eric Nystrom. Foto: Jeff Mcintosh

NHL-spiller hentes tilbake til Oilers: –  Han blir en attraksjon

Stavanger Oilers har hentet tilbake Eric Nystrom til klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter GET-ligalederen på sine hjemmesider.

Eric Nystrom spilte seks kamper i Oilers-drakten under NHL-lockouten i 2012/2013 før han reiste tilbake til Dallas Stars.

Da bidro han blant annet til å omtrent på egenhånd å senke Vålerenga, etter fire pluss tre i 9-3-seieren.

Nå er Nystrom såkalt free agent etter at kontrakten med Nashville Predators ble avsluttet etter forrige sesong.

Signerte kontrakt ut sesongen
– Nystrom signeres for resten av sesongen. Vi henter ham fordi vi følte at vi fikk et behov på løpersiden siden vi har spillere ute med skader. Derfor henvendte vi oss for å høre om han var interessert i å spille her, og etter en liten stund så fant han ut at det hadde han lyst til , sier Oilers' sportssjef Pål Higson til TV 2 Sporten.

Det er imidlertid en stund siden Nystrom spilte sin siste NHL-kamp.

– Nashville kjøpte ham ut i fjor på grunn av høy lønn, og så var han i St. Louis i år og så har han ikke spilt siden oktober, oppsummerer Oilers-lederen.

– Er han motivert for GET-ligaen?

– Det er han i høyeste grad. Han kommer fordi han hadde sykt lyst. Først må arbeidstillatelse være på plass, så regner vi med at han kan bli med å bidra, svarer Higson.

– Forventer du at han skal ha samme suksess som sist gang?

– Det er klart at han har mye å leve opp til der, men han kommer definitivt til å tilføre laget vårt kvaliteter og blir en viktig brikke inn i sluttspillet, konstaterer han.

– Blir en attraksjon
Med over 600 kamper i NHL føler Oilers’ sportslige leder Pål Higson seg sikker på at Eric Nystrom blir en attraksjon i GET-ligaen.

– Eric Nystrom blir en attraksjon, såvel i Oilers som i GET-ligaen. Mer en 600 kamper i NHL taler sitt eget språk. Etter at kontrakten med Nashville tok slutt har han vært uten klubb i vente på den rette muligheten. Det har drøyet og vi får dermed en unik sjanse til å hente ham til Oilers, sier klubbens sportlige leder til Oilers' hjemmeside.

Nystrom har fått draktnummer 24 i Oilers. Higson sier den tidligere NHL-spilleren ble hentet til klubben for å sikre troféer.

– Eric er en god spiller på isen, god i garderoben og en spiller som vil gi miljøet rundt klubben og ikke minst våre supportere en boost. Han kjenner både Oilers og GET-ligaen fra før. Sist men ikke minst, Eric kommer til Stavanger sulten på å vinne mesterskap. Jeg er ikke i tvil om han vil hjelpe oss til nettopp det, sier Pål Higson til Oilers.no.