Hummer H2 er en skikkelig monster-SUV, som likevel ønskes velkommen til storbyene når byluften er dårlig. Faksimile: finn.no 
Hummer H2 er en skikkelig monster-SUV, som likevel ønskes velkommen til storbyene når byluften er dårlig. Faksimile: finn.no 

Her slipper du å bekymre deg for dieselforbudet...

Ikke er den særlig dyr heller...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tenk litt på følgende scenario: Du skal svippe barna til skole og barnehage, før du skal kjøre videre på jobb.

Men så en vinterdag er det dårlig luftkvalitet og dieselforbud. Da sitter du i saksa, med din nye dieselbil, selv om den har en supergjerrig Euro 6-motor.

Offentlig transport er løsning, men det blir langt mer kaotisk for hele familien.

Da er det kanskje naturlig at du tenker på å skaffe deg en annen "miljøvennlig" bil.

Hva om du kjøper en 12 gammel monster-SUV på 3 tonn, med 6-liters V8-motor? Joda, DA er du faktisk hjertelig velkommen inn til byen!

Allsidige saker: Denne Hummeren leker ubåt!

Miljøalibi

For bensinbiler blir altså ikke berørt av forbudet. De har generelt et lavere utslipp av NOx-gasser, som er det som bidrar mest til dårlig luftkvalitet.

Hummer H2 heter bilen vi har funnet i bruktmarkedet. Og mens disse stort sett ble kjørt rundt som varebiler på grønne skilter da de ankom Norge, har flere nå fått satt inn bakseter og blitt registrert som personbil.

Prisen er også begynt å bli svært så levelig. 2005-modellen vi omtaler koster knapt 350.000 kroner. Den har rullet 114.000 kilometer, har fem seter og er nettopp tectylert.

Derfor forsvant Hummer

Romslig og sikker – for noen

Mer plass og mer sikkerhet for familien din skal du lete forgjeves etter! Hummer bygget nemlig biler som skulle tåle mye juling. Så får du heller la være å tenke på hva som skjer med bilen du krasjer med ...

H2 er tilgjengelig i flere varianter, fra varebil opp til sjuseter. Uansett får du et romslig bagasjerom med på kjøpet.

Les mer om Hummer H2 i vår bruktbilguide:

Hummer H2 ble også levert i gult – om du syntes den ble vel anonym i sort ...
Hummer H2 ble også levert i gult – om du syntes den ble vel anonym i sort ...

Gass

Med sine 3 tonn, er den naturlig nok ingen racerbil. Selv med 6-liters motor på 325 hk. Forbruket er heller ikke noe å rope hurra for.

Men bilen vi omtaler her, er en av flere som er bygget om til å gå på gass. Det er gunstig både for miljø og lommebok.

For å kjøre den trenger du kun vanlig førerkort (klasse B).

Klikk her for å se hele annonsen

Action-SUV

I tillegg til å ha en ruvende tilstedeværelse, er H2 dyktig på å ta seg fram i terrenget. Her får du til og med egen luftkompressor for å fylle luft i dekkene.

Når du kjører på vanlig vei, er den dessuten svært komfortabel. Bare ikke prøv deg på noe aktiv kjøring.

Du må riktignok være forsiktig hvis du forviller deg inn i et parkeringshus eller en trang bygate. For denne bilen er diger!

Les også vår bruktbiltest av Hummer H1:

Miljøalibi

H2 er altså en "riktig" bil om du er redd for å bli utestengt av dieselforbudet. Og når miljøvernere messer litt vel påtrengende om smeltende is på Nordpolen og isbjørner, så kan du jo påpeke at bilen er bygget om til å kjøre på gass.

Men du må ta høyde for at dette ikke er den letteste bilen å selge igjen. Det er ganske begrenset med H2-entusiaster der ute.

Nå er denne tøffingen blitt billig