Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 49 år gammel mann er tiltalt for å ha forgrepet seg på sine to døtre over flere år, i tillegg for seksuelt krenkende adferd mot en ung gutt.

Det var VG som først omtalte saken.

I Oslo tingrett på onsdag ble det etter hvert meget amper stemning. Han fikk ikke sitte i retten mens døtrene forklarte seg, noe som gjorde at den tiltalte hisset seg opp.

Da dommerne irettesatte mannen og ba ham roe seg ned, ble den tiltalte forbannet.

– Han ble krakilsk, han truet døtrene sine og til slutt veltet han et bord. Politiet prøvde å sette han i håndjern, men han satte seg kraftig til motverge, forteller statsadvokat Morten Yggeseth (65) til TV 2.

Tok judokast

Men de to politibetjentene hadde problemer med å få kontroll på mannen. Det den krakilske mannen ikke visste er at statsadvokaten ikke bare har sort kappe.

– Jeg har også sort belte i judo, humrer han.

Yggeseth grep resolutt inn og utførte et judokast på 49-åringen. Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen forklarer til VG at hun opplevde at den tiltalte fløy gjennom luften.

– Han forsøkte å stange etter meg, og da tenkte jeg at vi måtte avslutte det. Jeg tok en god gammeldags beinkrok på han, forteller statsadvokat Yggeseth.

– Vi var to politibetjenter og meg mot den tiltalte, så vi fikk fort kontroll. Politibetjentene gjorde jobben sin etter boka, legger han til.

Tidligere Norgesmester

Til tross for sine 65 år er Yggeseth i god form. I sine yngre dager var han flere ganger norgesmester i judo, i tillegg har han deltatt i EM og VM.

Den rutinerte advokaten forteller at han aldri har opplevd noe lignende i en rettssal før.

Rettsmøtet fortsatte etter at tiltalte ble eskortert vekk.

TV 2 har forsøkt å få en kommentar fra tiltaltes forsvarer og fra bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.