Giampiero Parete skulle bare ut en tur for å hente noe i bilen, da snømassene kom dundrende ned fjellsiden. Nå håper han redningsmannskapene finner kona og de to barna.  
Giampiero Parete skulle bare ut en tur for å hente noe i bilen, da snømassene kom dundrende ned fjellsiden. Nå håper han redningsmannskapene finner kona og de to barna.   Foto: Privat

Giampiero (38) frykter han aldri fikk se familien igjen
– nå er de funnet i live

Giampiero Parete (38) varslet om katastrofeskredet som raserte det italienske spa-hotellet han og familien bodde på. Fredag formiddag fant redningsmannskaper familien i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Giampiero Parete skulle bare ut en tur for å hente noe i bilen, da snømassene kom dundrende ned fjellsiden.

Spa-komplekset Hotell Rigopiano ble knust og hoveddelen av bygningsmassen er flyttet minst ti meter fra grunnmuren.

Inne på hotellet var barna til Parete på seks og åtte år, og deres mor Adriana.

Feiret nettopp 6-årsdag

For bare en uke siden hadde datteren Ludovica bursdag. På seksårsdagen fikk hun være Elsa fra Disney-animasjonen «Frost» i en påkostet feiring i en innendørs lekepark.

«En vakker fest dedikert til 6 år med vår Ludovica. Takk og en klem til alle!», skriver faren under bildene på sin Facebook-profil.

I en video ser vi 6-åringen i en blå Elsa-kjole komme trippende inn på en scene blant gjester og ballonger, mens Frost-klassikeren dundrer over høyttalerne.

Har funnet overlevende

Fredag formiddag melder redningsmannskapene at de har lokalisert åtte overlevende i kjøkkenet på det sammenraste hotellet.

To av de overlevende er barn, og La Repubblica melder at en av dem er ei lita jente. Også jentas mor er en av de overlevende.

Ifølge Rai er det familien til Giampiero Parete som er funnet i god fysisk form.

I alt er fire barn savnet etter skredet.

Dette bildet viser hvordan det så ut da redningsmannskapene kom seg inn i spa-avdelingen som lå i kjelleren på hotellet. Resten av bygningen var knust. Hotel Rigopiano Foto: AFP PHOTO / Guardia di Finanza press office
Dette bildet viser hvordan det så ut da redningsmannskapene kom seg inn i spa-avdelingen som lå i kjelleren på hotellet. Resten av bygningen var knust. Hotel Rigopiano Foto: AFP PHOTO / Guardia di Finanza press office

Giampiero Parete ble selv tatt av snøskredet, men klarte å grave seg ut. Han ringte straks arbeidsgiveren sin, som tok kontakt med nødetatene i den nærmeste byen Pescara, men ble først ikke trodd.

Det har fått italienske påtalemyndigheter til å åpne drapsetterforskning.

Har åpnet drapsetterforskning

Da Quentin Marcella fortalte hva som hadde skjedd med det avsidesliggende hotellet, ble han ikke trodd.

– I Pescara sa de det ikke var sant, og at alt var i orden på hotellet, sier en sjokkert Marcella til AP.

Quintino Marcella ga seg imidlertid ikke, og ringte andre nødnumre inntil han til sist ble tatt på alvor. Først klokken 20, altså mer enn to timer etter at den første nødmeldingen kom inn, startet redningsaksjonen.

På grunn av de vanskelig værforholdene måtte redningsmannskapene gå på ski inn til hotellet. De var først framme ved 04.30-tiden.

Barnefaren innlagt på sykehus

Giampiero Parete er nå innlagt på intensivavdelingen ved et sykehus i Pescara.

– Sist jeg snakket med ham gråt han i fortvilelse over hans to barn på 6 og 8 år, og hans kone Adriana. Det er en vakker familie. De er flotte mennesker, skriver Quentin Marcella på Facebook ifølge La Repubblica

Ifølge sykehuset er Parete utenfor livesfare.

– Da han kom inn var han trøtt som følge av hypotermi. Nå har han nådd normal kroppstemperatur, og får mat gjennom munnen, sier avdelingssjef Tullo Spina ved intensivavdelingen.

Han får også bistand av psykologer.