Foto: Phil Noble

Manchester City setter ny overgangsrekord – for 13-åring

De lyseblå har bestemt seg for å punge ut for 13 år gamle Finley Burns.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At storklubber kjøper purunge spillere for å utvikle ved egne akademier er blitt mer og mer vanlig i dagens fotball.

Barcelona og Real Madrid har i en årrekke vært kjent å betale større og mindre beløper for å få unge talenter til å flytte seg til henholdsvis La Fábrica og La Masia.

Fenomenet har bredt seg videre blant europeiske storklubber, og Premier League er intet unntak.

Manchester City har i det siste fått mye oppmerksomhet for pengebruken på voksne spillere, og nå har de lyseblå satt spor etter seg i den yngre markedet også.

Flere britiske medier melder at Manchester City har sikret seg 13 år gamle Finley Burns fra Southend United i en overgang verdt 2 millioner norske kroner, en sum som kan stige til 2,5 millioner. Det er ifølge Daily Mail ny rekord for en 13-åring.

Southend Uniteds akademisjef Ricky Duncan forteller at Burns skal ha hatt tilbud av flere Premier League-klubber. Unggutten lot seg imidlertid begeistre mest av Manchester Citys og klubbens flotte treningsanlegg.

– Når så mange store klubber melder sin interesse, er det veldig vanskelig for en klubb oss å beholde spillere som ham, sier Duncan.

Den britiske avisen skriver at Liverpool, Chelsea og Arsenal var noen av interessentene som ikke fikk tilslag.

– Aller helst ville vi foretrukket at våre egne talenter gikk gradene og endte opp på vårt eget seniorlag, men når en klubb som Manchester City ønsker seg en av våre spillere er det en stor anerkjennelse til oss som jobber i klubben, sier Duncan.

Burns går altså inn i ungdomssystemet på Ewen Fields, hvor Manchester City satser på å utvikle 13-åringen til en spiller som på sikt kan bidra på klubbens førstelag.

Manchester City har de seneste årene ikke vært kjent for å være noen talentfabrikk, men siden Pep Guardiola kom til klubben har klubben tilsynelatende hatt større fokus på arbeidet med å utvikle egne talenter.