TRAFF TILSKUER: Hayden Paddon mistet kontrollen over bilen og kjørte på en tilskuer.
TRAFF TILSKUER: Hayden Paddon mistet kontrollen over bilen og kjørte på en tilskuer. Foto: Christian Alminana

Tilskuer omkom i Rally Monte Carlo

– Vi er i sjokk over det som har hendt. Jeg beklager til familien, fansen og sporten, sier rallyfører Hayden Paddon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rallysesongen fikk en tragisk innledning da en tilskuer døde etter å ha blitt påkjørt under åpningsetappen av Rally Monte Carlo torsdag kveld.

New Zealands Hayden Paddon mistet kontrollen over bilen i en venstresving på de isete veiene, og han var uheldig da han kjørte på en tilskuer som sto framme i veien for å ta bilder.

Vedkommende skal ha vært en spanjol på 50 år, og han skal ha pådratt seg et hjerteinfarkt da smellen kom. Han ble kjøret rett til sykehus i Nice med store skader, men livet sto ikke til å redde.

– Jeg er utrolig trist over dagens ulykke, og mine tanker går familien og vennene til den involverte. Det er vanskelig å si så mye mer fordi vi er i sjokk over det som har hendt. Jeg beklager til familien, fansen og sporten, skrev Paddon på Twitter.

Både fører og kartleser slapp unna uten skader. Åpningsetappen ble avbrutt og vil ikke være gjeldende.

Belgiske Thierry Neuville tok ledelsen da rallyet fortsatte med etappe nummer to torsdag kveld og vant 7,8 sekunder foran regjerende verdensmester Sebastien Ogier. Det var franskmannens første test med Ford. Tredje raskest var finske Juho Hänninen.

– Jeg kjørte absolutt på den sikre siden. Det er vanskelig å finne grensen under slike forhold. Jeg er sikker på at vi kan kjøre raskere, men dette er de første etappene i år, og målet er å være trygg, sa Ogier etter kveldsetappen.

Andreas Mikkelsen var raskest i WRC2-klassen – nivå to i VM-sammenheng – i den ene etappen som ble kjørt torsdag. Oslo-gutten har de siste sesongene vært blant de toneangivende førerne i mesterskapet og har sittet på et attraktivt fabrikksete i Volkswagen. I fjor høst besluttet imidlertid den tyske bilgiganten å legge ned sin suksessrike VM-satsing, og dermed kjører Mikkelsen for Skoda i WRC2.

Rally Monte Carlo fortsetter som planlagt fredag og går gjennom hele helgen.

(©NTB)