Martin Sjögren fikk en fin start som norsk landslagssjef.
Martin Sjögren fikk en fin start som norsk landslagssjef. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Norge snudde til seier i Sjögren-debuten

God start for Norges nye landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristine Minde ble matchvinner da Norges fotballkvinner slo Sverige 2-1 i Martin Sjögrens debut som norsk landslagssjef torsdag.

Svenske Sjögren, som fem dager før jul ble ansatt som Roger Finjords erstatter, fikk dermed en god start i sin nye jobb.

Det norske laget framsto i det hele tatt positivt i privatlandskampen på La Manga, som markerte første etappe i oppkjøringen til sommerens EM-sluttspill i Nederland.

Sverige åpnet riktignok best og tok ledelsen etter 20 minutters spill. Et godt innlegg havnet på hodet til Sofia Jakobsson, som headet ballen i bue over Norges keeper Ingrid Hjelmseth.

De norske jentene brukte bare ett minutt på å slå tilbake. Røa-spiller Lisa-Marie Karlseng Utland, som fikk sjansen som venstreving i Norges 4-3-3-formasjon, lobbet inn utligningen.

Minde avgjorde

Målet som til slutt avgjorde kampen kom også før pause. 27 minutter var spilt da Lyon-stjernen Ada Hegerberg kom seg rundt på venstrekanten og slo ballen inn i feltet. Der satte Kristine Minde inn 2-1 via en svensk forsvarsspiller.

Minde spiller til daglig i svenske Linköping, klubben Norges ferske landslagssjef Martin Sjögren forlot da han takket ja til tilbudet fra Norges Fotballforbund. Minde bidro sterkt til at gamlesjefen på klubblaget fikk en strålende start som landslagssjef.

Med til historien hører det at Sverige var svært nær utligning i sluttminuttene. Katrin Schmidt kom til avslutning etter et unødvendig norsk balltap på egen halvdel, og kun en meget god inngripen fra keeper Hjelmseth avverget scoring på det gode skuddet som fulgte.

England neste

Møtet med Sverige var den første av to kamper for det norske laget under treningsleiren på La Manga. Søndag er England motstander i Spania.

Norge spiller åpningskampen i sommerens EM-sluttspill mot vertsnasjonen Nederland. Den går 16. juli. Det betyr at landslagssjef Sjögren har temmelig nøyaktig et halvt år på forberedelsene som skal gjøres til mesterskapet.

Den åtte dager lange La Manga-samlingen er svenskens første mulighet til å sette sitt stempel på det norske laget.

I mars samler Sjögren igjen spillertroppen til den tradisjonsrike Algarve-turneringen i Portugal. Der skal de norske jentene ut mot Island, Japan og Spania.

(©NTB)