Foto: Michael Sohn

Strømsgodset henter midtbanespiller fra Schalke 04

19 år gamle Christian Rubio Sivodedov har skrevet under på en toårskontrakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset henter svenske Christian Rubio Sivodedov (19) fra Bundesliga-klubben Schalke 04.

Det melder klubben på sine hjemmesider torsdag kveld.

– Jeg er veldig glad for å være her i Drammen, og har stor motivasjon for å komme i gang. Strømsgodset har tradisjon for å utvikle unge spillere, og det passer meg perfekt. Jeg er ydmyk overfor det som venter i Godset, sier Sivodedov.

19-åringen har skrevet under på en toårskontrakt med drammenserne.

Sivodedov debuterte i Allsvenskan for Djurgården allerede som 16-åring, og fikk seks innhopp før han ble kjøpt av den tyske storklubben. I Tyskland har det blitt spill for U19- og U23-laget, men unggutten føler nå at det er tid for regelmessig førstelagsspill.

– Jeg har først og fremst blitt en bedre fotballspiller i Schalke. Raskere, sterkere, bedre fysikk og bedre på taktiske valg. Men jeg har også lært mye på det mentale og personlige plan. Jeg har bodd for meg selv, lært et nytt språk og opplevd den tyske disiplinen. Jeg har vokst både som fotballspiller og menneske, sier Sivodedov.

Av Strømsgodset beskrives Sivodedov som en boks til boks-spiller sentralt på midtbanen med god teknikk og evnen til å diktere tempoet i kamper.

– Han har gjort et veldig godt inntrykk på oss, både som fotballspiller og person. Christian har lært mye etter to år i det tøffe tyske profflivet, og han fremstår som en moden, reflektert og ydmyk 19-åring. Han er samtidig ambisiøs og sulten på å utvikle seg videre her hos oss. Nå skal vi hjelpe han til å ta det neste steget, sier sportssjef Jostein Flo.