FORLATER CELTIC: Kristoffer Ajer er klar for ny klubb i Skottland.
FORLATER CELTIC: Kristoffer Ajer er klar for ny klubb i Skottland. Foto: Clodagh Kilcoyne

Ajer forlater Celtic:  – Jeg kunne reist til England

Kristoffer Ajer forlater Celtic etter kun en halv sesong i klubben. Unggutten sendes på utlån.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Start-spilleren sendes på utlån til Kilmarnock, som ligger på en foreløpig tiendeplass i den skotske toppserien.

Låneavtalen mellom de to klubbene strekker seg frem til sommeren.

– Brendan Rodgers ville at jeg skulle være i nærheten av Glasgow. Det har gått veldig bra de siste månedene, og nå er det bestemt at det blir midtstopper som blir min posisjon, sier Kristoffer Ajer til TV 2 Sporten, og legger til:

– Jeg hadde også muligheten til å reise til engelske klubber, men da var det mest snakk om å spille midtbane. Celtic vil se meg som midtstopper, og de vil se meg i den skotske ligaen. Nå blir det viktig for meg å få spilletid og erfaring som midtstopper, og det er det jeg håper å få nå, forklarer Kristoffer Ajer om overgangen.

Celtic-manager Brendan Rodgers bekrefter overfor Daily Record at unggutten lånes ut for å få mer spilletid.

– Kristoffer drar til Kilmarnock. Han hadde et par muligheter, men det blir bra for ham å spille der. Han har funnet seg til rette her, og nå kan han spille resten av sesongen et sted vi kan følge nøye med på ham, sier Rodgers til avisen.

18-åringen er glad for at han ikke trenger å flytte særlig langt.

– Jeg kommer til å bo i samme leilighet i Glasgow, da Kilmarnock er rett utenfor Glasgow. Det eneste jeg fikk i sign-on fee nå var en splitter ny biljardkø, og den var faktisk veldig flott, spøker han.

Håper på snarlig debut
Midtstopperen håper på å få sin debut allerede i helgen.

– Det er cupkamp allerede på lørdag som jeg håper å være med på. Glasgow-derby mot Hamilton, så det blir veldig kult. I tillegg til meg har de nettopp hentet tre unge spillere fra Newcastle, opplyser Ajer.

Ajer håper at låneoppholdet kan føre til mer spilletid på Celtic neste sesong.

– Fra sommeren av har Rodgers sagt at han vil ha meg her i Celtic. Derfor blir det ekstremt viktig for meg å få erfaring og gjøre det bra som midtstopper de neste månedene, sier han.

– Ingen forteller bedre vitser enn meg!
U21-landslagsspilleren legger ikke skjul på at han bare trives bedre og bedre i skotsk fotball – både på og utenfor banen.

– Min første periode i Celtic har vært veldig fin, og jeg har fått enormt mye god trening selv om ikke det har blitt så mye spilletid. Sosialt har jeg også kommet inn i gruppen, og nå klarer jeg til og med å være morsom på engelsk. Til å begynne med satt jeg bare i mitt eget lille hjørne og humret av de vitsene som ble fortalt, men nå er det ingen som forteller bedre vitser i garderoben enn meg, slår Ajer fast.

At treneren heter Brendan Rodgers – som ble verdenskjendis etter å ha trent Liverpool fra 2012 til 2015 – gjør ikke akkurat at nordmannen trives noe mindre i Skottland.

– Det er også et fantastisk trenerteam med Brendan i spissen, og bare det å være rundt Celtic disse månedene har vært veldig inspirerende og lærerikt. Nå er det ut for å få erfaring, og det gleder jeg meg veldig til, konstaterer Kristoffer Ajer.