Foto: Peter Dejong

Quintana går for «umulig» bragd i 2017

Colombianeren vil gjøre det ingen har klart på 19 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nairo Quintana har satt seg et hårete mål før 2017. Colobianeren har bestemt seg for «mission impossible», å sykle for sammenlagtseier i både Giro d'Italia og Tour de France den kommende sesongen.

Det bekrefter Movistars sportsdirektør José Luis Arrieta.

– Opplegget i Giroen er ennå ikke helt bestemt, men han kommer til å kjøre både Giroen og Touren, sier Arrieta ifølge Velonews.

Sesongens mål for Movistar blir dermed å hjelpe sin colombianske kaptein til toppen av podiet i både Milano og Paris.

– Vi tror ikke det vil ødelegge mulighetene hans i Touren. I fjor syklet han Touren for så å vinne Vuelta a España, så han har kapasitet til å sykle to Grand Tours, sier Arrieta.

Forrige rytter som vant i begge rittene samme år var Marco Pantani. Den italienske sykkellegenden, som gikk bort i 2004, kunne juble for dobbel sammenlagttriumf i 1998.

Quintanas lagkamerat Alejandro Valverde syklet både Giro d' Italia, Tour de France og Vuelta a España i løpet av noen få måneder i 2016. Spanjolen tok tredjeplass i sammedraget i Giro d'Italia og en sterk sjetteplass i Tour de France. Analyser av Valverdes watt-måler viste at spanjolen var minst like sterk i Touren, rundt fem uker etter at han rullet i mål på 21. etappe av Giroen.

– Ut fra våre data mener vi at man kan være i god form under begge rittene, at man kan konkurrere i Giroen og være minst like sterk i Touren etterpå, sier Arrieta.

I 2015 hadde Alberto Contador den samme ambisiøse målsettingen. Spanjolen gjorde første del av jobben da han satt igjen med rosa trøye i Milano, men maktet ikke å kopiere bragden i Frankrike. Contador hadde lenge heng på konkurrentene, men etter å ha gått i asfalten ned Colle d'Allos på den 17. etappen var alt håp ute.

Med Quintanas bekreftelse ser det ut til å bli et svært stjernespekket felt til start i Alghero 5. mai. Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Mikel Landa, Tejay van Garderen, Thibualt Pinot, Bauke Mollema, Ilnur Zakarin, Steven Kruijswijk og Esteban Chaves har ifølge Velonews planer om å sykle det italienske treukers-rittet.