Burt Reynolds er snart 81 år gammel, og bruker stokk. Nå skal han selge sin Trans-Am. Foto: Barett-Jackson 
Burt Reynolds er snart 81 år gammel, og bruker stokk. Nå skal han selge sin Trans-Am. Foto: Barett-Jackson 

Se hvem som selger bilen sin!

Nå kan du sikre deg en godbit av de sjeldne på auksjon!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svært mange som var ung på åttitallet så filmen «Smokey and the bandit» om og om igjen på VHS.

Den kom opprinnelig ut i 1977, og var det årets nest største kassasuksess på kinoer verden over, etter «Star Wars».

Handlingen trenger ikke gjentas (selv om den er rimelig enkel), men bortsett fra Burt Reynolds i hovedrollen, så stjal The Bandit sin sorte Pontiac Firebird Trans-Am det meste av showet (og vi skal heller ikke glemme Snowman med basset-hunden Fred, sheriffen Buford T. Justice og hans infantile sønn, samt bruden som er på rømmen fra bryllupet med sheriffens sønn).

Trans-Am ble en stor salgssuksess for Pontiac på slutten av syttitallet, og de samme som var ung på åttitallet og så filmen på VHS; har gjerne et nostalgisk forhold til bilen.

"The Bandit" som vi alle husker Burt Reynolds som, fra "Smokey and the bandit".

Det gjør at de i mange tilfeller har kjøpt seg en bil av tilsvarende type i voksen alder. Gjerne med matchende cowboyhatt, men de færreste klarer å matche Burt sin bartepryd.

Fire biler under opptakene

For blodfansen er selvsagt drømmen å få tak i en av de originale filmbilene, men det er umulig. Alle ble nemlig ødelagt.

Fire biler ble brukt under opptakene (1976-modeller med 1977 for- og bakende), og alle ble fullstendig ihjelkjørt. Det gjør at det ikke fins noen biler igjen fra selve filmen.

Interiøret i bilen som nå skal selges på auksjon. Foto: Barrett-Jackson
Interiøret i bilen som nå skal selges på auksjon. Foto: Barrett-Jackson

Men etter at filmingen ble ferdig, brukte man en ny bil til promotion-oppdrag og PR-bilder, og denne bilen beholdt Burt Reynolds.

Dette er fortsatt et av klassens beste kjøp

På 2000-tallet fikk imidlertid Reynolds økonomiske problemer, og hans Trans-Am ble solgt på auksjon i 2014. Utropspris var 80.000 dollar, men til Burt sin gledelige overraskelse ble den solgt for 450.000 dollar.

Med 600 hk vil denne Firebirden flytte ordentlig på seg. Foto: Barrett-Jackson
Med 600 hk vil denne Firebirden flytte ordentlig på seg. Foto: Barrett-Jackson

I januar 2016 ble bilen solgt på ny, denne gang til 550.000 dollar, eller 4,6 millioner kroner. Det er en fair pris for en bil som uten Burt Reynolds / Smokey and the Bandit-koblingen aldri ville nådd en halv million kroner.

En unik sjanse

Men har du ekstremt lyst på en Trans-Am som Burt Reynolds har eid, har du nå virkelig sjansen! For på auksjonen som Barrett-Jackson avholder den 21. januar, så vil Burt sin 1977 Trans-Am klone selges.

Nå la du sikkert merke til ordet klone, for dette er ikke en ordentlig Trans-Am, ei heller var den med i filmen «Smokey and the bandit».

Denne godbiten skal snart selges på auksjon. Foto Barrett-Jackson
Denne godbiten skal snart selges på auksjon. Foto Barrett-Jackson

Men det er Burt Reynolds sin bil, og det som er gjort med bilen er i tillegg ganske gromt. Den ble bygget av Nebraska-firmaet Restore A Muscle Car og Gene Kennedy, og var opprinnelig en 1978 Firebird Formula (modellvarianten under Trans-Am på rangstigen).

Mange oppgraderinger

Men firmaet har kjørt på med oppgraderinger, slik at du under panseret finner en 8,2 liters V8 med innsprøytning fra Butler Performance som yter 600 hk. Denne igjen er koblet til en Tremec 5-trinns manuell kasse, og Hurst line-lock er også på plass.

Dette systemet kan spare deg for penger

Det samme er elektriske kjølevifter, et tre-toms eksosanlegg og aluminiums-radiator. Fjæring fra QA1 med coilovers finnes også, og bilen har 18-toms felger. Innvendig finner man et custom-interiør med mye skinn og mange Burt Reynolds signaturer.

Vil prate med vinneren

Bilen som skal selges på auksjon, selges som «No Reserve», så her har noen sjansen til å gjøre et kupp. Men utfra prisen sist gang Burt Reynolds solgte en Trans-Am, så er det ikke sikkert den blir så veldig rimelig.

Her kan du se annonsen for bilen fra Barrett-Jackson

Ikke minst siden Burt Reynolds faktisk vil være til sted under auksjonen, og selv kjøre bilen opp på scenen.

Han vil også hilse på den heldige vinneren av budrunden, så her snakker vi virkelig om en unik mulighet!

De har mer enn doblet salget i Norge